8 târguri de Crăciun pe care să le vizitezi în acest sezon

Târgurile de Crăciun din Munchen

Încă de la sfârșitul lui noiembrie, Munchen găzduiește unele dintre cele mai pitorești târguri de Crăciun din lume. În total, capitala bavareză se laudă cu 11 astfel de piețe, una mai colorată decât cealaltă. Dacă ajungi în acest oraș, nu uita să faci o pauză la târgul de Crăciun de la Sendlinger Tor, unde meșteșugari din întreaga lume îți oferă obiectele realizate cu mare îndemânare tot anul.

Dacă ești interesat de istorie, îți recomandăm să faci o vizită la piața medievală de Crăciun din Marienplatz, cu o tradiție de peste șase secole. Cei mici vor fi fascinați de culorile pieței care se organizează la baza turnului Chinez din Grădinile Engleze. Acolo te poți delecta cu delicioși bratwurst și kaiserschmarrn (clătite dulci tăiate în bucăți mici).

Târgurile de Crăciun din Munchen sunt deschise în perioada 27 noiembrie – 24 decembrie.

targul de craciun din munchen

Târgurile de Crăciun din Viena

Și în Viena ai la dispoziție o mulțime de târguri de Crăciun minunate. În fiecare an peste 20 de astfel de piețe umplu superbele piețe și fac un contrast spectaculos cu fațade imperiale precum cele ale palatelor Schönbrunn sau Belvedere. Cel mai popular târg este cel organizat în Rathausplatz, unde vei găsi peste 150 de căsuțe cu suveniruri, dulciuri și preparate tradiționale.

Dacă vrei să încerci ceva mai diferit, vizitează Art Advent în Karlsplatz unde se pune accentul pe lucrurile hand made. Aici se vinde doar mâncare organică, iar spectacolele live includ show-uri pirotehnice cu coregrafii spectaculoase și cascadorii.

Majoritatea târgurilor de Crăciun din Viena sunt deschise din 16 noiembrie până în 24 decembrie.

targul de craciun din viena

Târgul de Crăciun din Sibiu

Nu este necesar să ieși din țară pentru a te bucura de un târg de Crăciun minunat. Sibiul este deja faimos pentru piața de Crăciun ce umple centrul orașului medieval în fiecare an. De la căsuțe cu suveniruri și obiecte hand made, la preparate tradiționale și deliciosul vin fiert, atmosfera de sărbătoare pare să nu se termine niciodată. Tot aici te poți bucura de concerte de colinzi, muzică populară și o mulțime de alte spectacole.

În acest an, târgul de Crăciun din Sibiu a fost inaugurat pe 15 noiembrie și va rămâne deschis până în 3 ianuarie 2020.

targul de craciun sibiu

Târgul de Crăciun din Frankfurt

Dacă este să ne luăm după numărul de vizitatori, târgul de Crăciun din Frankfurt este unul dintre cele mai mari din lume. Decorațiunile elaborate și căsuțele de lemn, clădirile colorate din piețele Römerberg și Sf. Paul, precum și bradul de Crăciun imens formează împreună un peisaj magic. Unul dintre cele mai vechi din Germania, târgul de Crăciun din Frankfurt se întinde de la Hauptwache până pe malul râului Main.

Atracția principală este bradul uriaș înconjurat de clădiri colorate ce par a fi făcute din turtă dulce și frumoasa clădire a primăriei. Aici poți cumpăra o mulțime de suveniruri și decorațiuni, precum și unele dintre cele mai bune specialități tradiționale de iarnă din întreaga țară. Cele mai populare sunt bethmännchen, prăjiturele de Crăciun cu marțipan și migdale, care se savurează alături de un pahar cu cidru fierbinte.

Târgul de Crăciun din Frankfurt este deschis în perioada 25 noiembrie – 22 decembrie.

targul de craciun din frankfurt

Târgul de Crăciun din Praga

Praga pare desprins din basme tot timpul anului, dar de Crăciun, capitala cehă primește o atmosferă de-a dreptul fabuloasă. Sufletul petrecerii se află în Piața Veche, unde un uriaș brad de Crăciun este îmbrăcat în mii de luminițe, iar în apropiere se află un mic grajd cu animale ce așteptă să fie mângâiate de copii.

Citeste mai multe pe upfit.one:

https://upfit.one/ghid-fit-8-targuri-de-craciun-pe-care-sa-le-vizitezi-in-acest-sezon

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.