Fasolea neagră: beneficii pentru sănătate

Fasolea neagră face parte din familia leguminoaselor şi, la fel ca mazărea, năutul şi lintea, este bogată în proteine şi fibre. De asemenea, conţine numeroase vitamine şi minerale esenţiale cunoscute pentru beneficiile pe care le oferă organismului uman.

Fasolea neagră: beneficii pentru sănătate

Fasolea neagră este ideală pentru sănătatea oaselor, dar şi a inimii, datorită conţinutului de quercetină şi saponine. 100 de grame de boabe de fasole neagră conţin 114 kilocalorii. Printre beneficiile acestor leguminoase putem menţiona:

Menţine sănătăţii oaselor. Fasolea neagră este bogată în proteine şi fibre, dat totodată putem vorbi şi despre conţinutul de fier, fosfor, calciu, magneziu, mangan, cupru şi zinc. Toate acestea contribuie la menţinerea sănătăţii şi structurii osoase. Calciul şi fosforul sunt extrem de importante pentru structura oaselor, în timp ce fierul şi zincul joacă un rol crucial în menţinerea sănătăţii şi elasticităţii oaselor şi articulaţiilor. Aproximativ 99% din conţinutul de calciu din corp, 60% de magneziu şi 80% de fosfor se regăsesc în oase, ceea ce înseamnă că este extrem de important să asimilăm aceşti nutrienţi din alimente.

Scade tensiunea arterială. Menţinerea unei cantităţi scăzute de sodiu în corp este esenţială pentru echilibrarea tensiunii arteriale. Fasolea neagră este în mod natural redusă în sodiu şi conţine potasiu, calciu şi magneziu, toate acestea benefice pentru scăderea tensiunii arteriale.

Ideală pentru diabetici. Studiile arată că indivizii care suferă de diabet de tip 1 şi care urmează diete bogate în fibre au un nivel scăzut al glicemiei. În plus, persoanele care suferă de diabet de tip 2 îşi pot îmbunătăţi nivelul de zahăr din sânge, nivelul insulinei şi al lipidelor. Aproximativ 200 de grame de fasole neagră conţin 15 grame de fibre. Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) recomandă consumul a 25 de grame de fibre pe zi la o dietă de 2000 de calorii. Cantitatea poate varia în funcţie de numărul de calorii consumate.

Citeste mai multe detalii pe csid.ro:

https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/fasolea-neagra-beneficii-pentru-sanatate-18523517/

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.