Cartofii dulci, ideali pentru diabetici. Ce beneficii au pentru sănătate

Fie că alegi să foloseşti cartofii dulci într-un preparat super fancy de sărbători sau pur şi simplu ca gustare după un antrenament, ţine cont de faptul că te bucuri de cea mai sănătoasă legumă. Cartofii dulci sunt bogaţi în minerale, fibre, vitamine şi fitonutrienţi, ideali atât pentru minte, cât şi pentru corp. În plus, sunt super simplu de gătit şi pot fi integraţi în numeroase preparate!

Beneficiile pentru sănătate ale cartofilor dulci

Există un motiv bine întemeiat pentru care cartoful dulce se regăseşte în numeroase salate. În urma consumului de cartofi dulci beneficiezi de:

  • O vedere sănătoasă: Vitamina A ajută la menţinerea vederii
  • Imunitate crescută: Vitamina A vine în ajutorul anumitor funcţii ale corpului precum comunicarea celulară, creşterea şi diferenţierea.
  • O minte ascuţită: Vitamina B6 este o coenzimă esenţială în dezvoltarea cognitivă.
  • O inimă mai puternică: Atât potasiu, cât şi magneziu sunt implicate în susţinerea presiunii arteriale.
  • Scade colesterolul LDL: Fibrele ajută la reducerea riscului colesterolului ”rău”, dar şi a riscului apariţiei bolilor de inimă, obezităţii şi diabetului de tip 2.

Citeste mai multe detalii pe csid.ro:

https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/cartofii-dulci-ideali-pentru-diabetici-ce-beneficii-au-pentru-sanatate-18519334/

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.