Cel mai mare aeroport din Europa: Heathrow sau Charles de Gaulle din Paris?

Dacă luăm în calcul numărul total de pasageri dintr-un an, cel mai mare aeroport din Europa este Aeroportul Heathrow din Londra, Marea Britanie.

În anul 2018, traficul total de pasageri de pe Aeroportul Heathrow a fost de 80,1 milioane de persoane.

Astfel, aeroportul londonez a intrat în clubul select al aeroporturilor care reușesc să aibă un trafic de pasageri de peste 80 de milioane de călători (doar 7 aeroporturi din întreaga lume reușesc această performanță).

Aeroportul Heathrow se află la 23 de kilometri în vestul Londrei. Are 4 terminale, iar suprafața sa totală este de 1.227 de hectare.

Istoria aeroportului londonez începe în anul 1929, când acesta era doar un mic aerodrom la sud-est de cătul Heathrow, după care aeroportul și-a luat și numele.

O dezvoltare mai intensă a zonei Heathrow a început în timpul războiului, în 1944, însă până la terminarea lucrărilor războiul se încheiase deja. Chiar și așa, guvernul a continuat să dezvolte aeroportul, care a primit o destinație civilă, nu militară, potrivit wikipedia.org.

Cel mai mare aeroport din Europa în funcție de numărul de pasageri

Aeroportul a fost deschis pe 25 martie 1946, sub numele Aeroportul din Londra. În 1966 el a fost redenumit Aeroportul Heathrow.

Planul principal al aeroportului a fost gândit de Sir Frederick Gibberd, cel care a conceput terminalele, zona centrală cu clădiri, turnul de control original și capela Saint George.

La ora actuală, Aeroportul Heathrow este folosit de 80 de linii aeriene care zboară către 185 de destinații din 84 de țări. Are 4 terminale (numerotate de la 2 la 5), și un terminal cargo.

Mai multe detalii si video pe greatnews.ro:

Cel mai mare aeroport din Europa: Heathrow sau Charles de Gaulle din Paris?

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.