Beneficiile unice ale porumbului

Porumbul face parte din familia cerealelor şi este un aliment foarte sănătos în dietă. De asemenea, este un aliment fără gluten, alternativa ideală pentru persoanele care au intoleranţă la gluten. Iată câteva dintre beneficiile unice ale porumbului.

Porumbul face parte dintr-o categorie de alimente care protejează şi menţin sănătatea. Numeroase studii au găsit o legătură strânsă între consumul de cereale şi riscul scăzut de boli de inimă, cancer, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 şi obezitate. Bineînţeles, mărimea porţiei contează. Încearcă să consumi porumbul şi în funcţie de necesitatea corpului şi nivelul  de activitate.

Porumbul, un aliment bogat în nutrienţi

Porumbul conţine o varietate de vitamine B, dar şi potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială, şi menţine funcţiile inimii, contracţiile musculare, previne crampele musculare şi ajută la menţinerea masei musculare. De asemenea, asigură de 10 ori mai multă vitamina A decât oricare altă cereală. Mai mult, protejează împotriva declinului cognitiv şi, totodată, vitamina A sprijină sistemul imunitar şi ajută la formarea mucoasei membrane a tractului respirator.

Citeste mai multe detalii pe csid.ro:

https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/beneficiile-unice-ale-porumbului-18441565/

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.