Aronia, superalimentul recomandat de specialişti, la micul dejun

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Medicină din Lublin, Polonia, ne atrag atenţia cu un nou super aliment pe care ar trebui să-l introducem în alimentaţia noastră, în special în smoothie sau terciul de ovăz, la micul dejun.

Este vorba de aronia, un fruct originar din America de Nord, un atioxidant puternic care ajută în lupta împotriva anumitor boli. Pentru că este foarte acru, nu se poate consuma crud aşadar, oamenii de ştiinţă din Polonia recomandă să fie gătit în terciul de ovăz pentru că, spre deosebire de alte fructe, nu îşi pierde nutrienţii.

Ca aspect, aronia este similară afinelor sau merişoarelor, dar se găseşte foarte greu pe piaţă, iar cererea este destul de mică. Pe lângă concentraţia abundentă de antioxidanţi, aronia este un fruct plin de vitamine precum vitamina C şi flavonoide, fiind considerat ”cel mai sănătos fruct din lume”, datorită proprietăţilor sale anti-aging, beneficiilor pe care le aduce sănătăţii inimii, dar şi efectului afrodisiac.

Antioxidanţii: de ce sunt ideali în dietă

Citeste mai multe detalii pe csid.ro:

https://www.csid.ro/diet-sport/noutati-dieta-si-sport/aronia-superalimentul-recomandat-de-specialisti-la-micul-dejun-18047098/

 

 

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.