Studiu îngrijorător. Oamenii mănâncă cel puțin 50.000 de particule de plastic, pe an

O persoană mănâncă, în medie, cel puțin 50.000 de particule de microplastic, pe an, și inhalează o cantitate similară. Efectele asupra organismul uman sunt în continuare necunoscute, potrivit The Guardian.

Este posibil ca numărul să fie mai mare, întrucât nu toate alimentele și băuturile au fost analizate în acest scop. Oamenii de știință au descoperit că cei care beau frecvent lichide comercializate în sticle de plastic înghit o cantitate mult mai mare de particule de plastic.

Efectele asupra organismului sunt încă necunoscute, dar experții spun că ar putea elibera substanțe toxice. Unele particule de plastic foarte mici pot penetra țesutul uman, unde ar putea genera reacții ale sistemului imunitar.

Poluarea cu microplastic este generată mai ales de dezintegrarea deșeurilor de pe toată planeta. Oamenii de știință au descoperit microparticule de plastic peste tot unde au căutat: în aer, în pământ, în răuri și în cele mai adânci locuri ale oceanelor din lume.

Citeste mai multe detalii pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/studiu-ingrijorator-oamenii-mananca-cel-putin-50-000-de-particule-de-plastic-pe-an-posibilele-efecte-asupra-organismului-1143865

 

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.