După 70 de ani de la publicarea sa, romanul “1984” fascinează încă cititorii

După 70 de ani de la publicarea sa, “1984”, romanul britanicului George Orwell, fascinează încă cititorii, în special pe cei tineri, avizi de distopii şi cufundaţi în reţelele sociale, relatează sâmbătă AFP.

“Unii elevi sunt încă şocaţi de carte (…), alţii o consideră fascinantă”, a declarat Michael Callanan, profesor de limba engleză la Colegiul Parmiter din Watford, nord-vestul Londrei.

“Acesta este paradoxul acestei cărţi, deşi au trecut 70 de ani, ea este încă actuală”, a adăugat profesorul care participă la organizarea premiului Orwell pentru tineret, destinat să încurajeze tinerii să-şi exprime opiniile politice.

Scris în 1948 – în titlu fiind inversate cele două cifre ale deceniului – şi publicat la 8 iunie 1949, romanul “1984” descrie un viitor în care Partidul domneşte într-o ţară cu un regim totalitar, sub ochiul curios al “Big Brother’ (Fratele cel mare). Trecutul este rescris mereu, iar instrumentul propagandei este o limbă robotizată care împiedică gândirea critică.

Citeste mai multe detalii pe agerpres.ro:

https://www.agerpres.ro/life/2019/06/08/dupa-70-de-ani-de-la-publicarea-sa-romanul-1984-fascineaza-inca-cititorii–323026

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.