Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Stelu Enache cântă într-un concert al emoţiei aromâne şi al energiei rock

Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Stelu Enache urcă pe scenă după 15 ani de colaborare, pe 24 iunie, la Teatrul Naţional Bucureşti, pentru un concert cu emoţia cântecului aromânilor macedoneni şi energie rock, “cu sonorităţi pe care nu le auzi în fiecare zi în România”, a spus bateristul pentru MEDIAFAX.

Cei doi se reîntâlnesc într-un concert special, care aduce pe aceeaşi scenă emoţia cântecului aromânilor macedoneni şi energia unui mit venit din lumea muzicii rock, anunţă organizatorii manifestării.

“Am avut ultimul concert acum patru ani, Balkan Explosion, şi am avut muzicieni din toată lumea. Şi la oud, din Cairo, percuţionişti din Rwanda, din Bolivia, fiul meu a venit din Germania la chitară, fanfara… cu Rona, Stelu, Delia. De atunci nu am mai făcut un concert de anvergură. Am zis că e un eveniment cultural, spre rafinament, cu o anumită linişte, am vrut să te poarte puţin şi să rămână cu tine, alte săli ţineau publicul la distanţă prea mare de muzicieni, aşa că ne-am gândit să îl facem la Teatrul Naţional”, a declarat Ovidiu Lipan pentru MEDIAFAX.

Organizatorii au pus la dispoziţia celor care cumpără bilete 50 de albume, supliment valabil cu tichet deja cumpărat în orice categorie. În posesia albumului se intra în ziua evenimentului, la standul de CD-uri, la preţul de 50 lei.

“E un concert de suflet. Îl facem pentru că ne dorim să arătăm ce înseamnă macedo-român, o muzică balcanică, o călătorie cu influenţe greceşti, sârbeşti, româneşti. Se va cânta şi în greceşte şi în aromână, şi în româneşte, balade vechi. Orchestra va fi cu bouzouki, cu pian de jazz, cu flaut, o să fie şi ţambal, percuţie, grupul Balcano, chitară bas, clape, tobe, acordeon. E o formulă complexă, cu sonorităţi pe care nu le auzi în fiecare zi în România”, a mai povestit Ovidiu Lipan pentru MEDIAFAX.

Va fi lansat albumul “Celnic”, cu şase piese româneşti şi şase piese aromâne, creaţii proprii la fuziunea dintre “Două Lumi”.

Citeste mai multe detalii pe mediafax.ro:

https://www.mediafax.ro/life-inedit/ovidiu-lipan-tandarica-si-stelu-enache-canta-intr-un-concert-al-emotiei-aromane-si-al-energiei-rock-18159167

 

Imaginea articolului Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Stelu Enache cântă într-un concert al emoţiei aromâne şi al energiei rock

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.