1 iunie, marcat în 50 de ţări. Ce pregătiri s-au făcut pentru celebrarea în România

Ziua copilului prinde toate lunile anului, dar 1 iunie e marcat în 50 de ţări, iar România se numără printre spaţiile în care aniversarea este programată în prima zi a primei luni de vară.

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova. În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu exite o ţară în care se marchează Ziua copilului în mod oficial. În Congo şi Camerun, pe 25 decembrie, în lumea arabă, Franţa, Grecia sau Suedia, pe 20 noiembrie, în Australia, în a patra miercuri din octombrie, în Nepal, Austria şi Germania, în 14 şi 20 septembrie, în Uruguay, în prima duminică din august, în Indonezia, pe 23 iulie, în Statele Unite, pe 9 iunie, în 2019 şi pe 14 în 2020, în Marea Britanie, pe 23 mai, în 2019 şi pe 10, în 2020, în Turcia, pe 23 aprilie, şi aşa mai departe, până în Bahamas, unde Ziua Copilului este prima zi de vineri din ianuarie.

În Bucureşti, sâmbătă, în intervalul orar 11.00 – 18.00, copiii de toate vârstele sunt invitaţi să pătrundă în universul magic şi plin de aventuri din spatele porţilor Teatrului Odeon: cea de-a II-a ediţie a Zilei Copilului la Odeon.

Aventura din acest an începe cu un bilet de intrare #magicOdeon. Toţii copiii care aleg să pornească în aventură trebuie să exploreze, pe baza unei hărţi, un traseu plin de comori, învăţăminte şi, mai ales, de… spectaculos. Un „tunel magic” îi conduce către povestea măştilor de teatru, o „cărare a ghicitorilor” le pune la încercare pofta de joacă, pe o „corabie a viselor” se cufundă în marea bucuriilor, întreaga Sală Majestic le deschide o lume nouă, în care ei devin actori şi sunt, deopotrivă, fermecaţi de pe pontonul din „Auditorium Majesticum”.
„Planşa micului arhitect” îi duce departe în timp, într-o călătorie în care ei sunt cei care ne arată un Teatru Odeon al viitorului, poate mai bun, desenat chiar de ei.

Scenariul evenimentului, creat de dramaturgul Mihaela Michailov, invită copiii într-un univers unic, în care, dincolo de joc şi joacă,se încearcă pregătirea publicul spectator din viitor.

 

Citeste mai multe detalii pe gandul.info:

https://www.gandul.info/magazin/ziua-copilului-2019-1-iunie-marcat-in-50-de-tari-ce-pregatiri-s-au-facut-pentru-celebrarea-in-romania-18151541

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.