Cele mai frumoase zone din Croația:

Cele mai frumoase zone din Croația:

Cu peste 1.000 de insule, numeroase rezervații naturale, plaje superbe și festivaluri de muzică, Croația este o destinație de vacanță excelentă indiferent de sezon.

Topul pe care l-am realizat, cu cele mai frumoase zone din Croația, poate fi unul subiectiv, însă am ales câte ceva pentru fiecare. Astfel, fie că vă place istoria sau muzica electronică, natura sau înotul, mai jos găsiți cele mai frumoase zone din Croația.

1. Parcul Național Lacurile Plivice

Lacurile Plivice oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje pe care le puteți găsi în Europa. Rezervația protejată de UNESCO abundă în lacuri și cascade, dar și în vegetație exotică.

Puteți petrece ore întregi pe cărările frumos amenajate sau pe pontoanele de lemn din această bijuterie a naturii, unde trăiesc și animale sălbatice, precum lupii și urșii, dar și peste 150 de specii de păsări.

2. Arena din Pula

Construit în primul secol al Erei Noastre, amfiteatrul roman din Pula este unul dintre cele mai bine conservate din Europa, dar și cel mai spectaculos monument antic din Croația.

Arena a fost folosită pentru luptele între gladiatori, însă acum este centrul vieții culturale a orașului, găzduind numeroase evenimente, expoziții și concerte, dar și Festivalul de Film de la Pula, în luna iulie.

3. Mănăstirea Visovac

Așezată pe o insulă minusculă în mijlocul lacului din Parcul Național Krka, într-una din cele mai frumoase zone din Croația, mănăstirea Visovac vă va încânta cu siguranță. Pe lângă importanța religioasă, dobândită în numeroasele secole de existență, mănăstirea este înconjurată de copaci, fiind o oază de liniște și pace.

4. Plaja Stiniva

Desemnată cea mai frumoasă plajă din Europa în 2016, Stiniva se află pe insula Vis. Și este, cu adevărat, un peisaj de vis. Plaja este ascunsă între stânci, iar apa este extrem de limpede.

5. Orașul vechi Trogir

Trogir. Foto: Pixabay

Înconjurat de ziduri medievale, orașul vechi Trogir se află pe o insulă în care abundă arhitectura renascentistă și barocă. Dacă doriți să vă plimbați într-un orășel romantic, aici găsiți numeroase restaurante intime și străzi înguste, cu cafenele cochete.

Vă puteți bucura de răsărit și asfințit pe unul din numeroasele pontoane ale insulei, care se află foarte aproape de Coasta Dalmației.

6. Palatul lui Dioclețian din Split

Cu o suprafață de 31.000 de metri pătrați, Palatul lui Dioclețian, unul dintre împărații Imperiului Roman, ocupă mai mult de jumătate din centrul vechi al orașului Split, fiind extrem de bine conservat.

În prezent, peste 3.000 de oameni trăiesc în complexul impresionant de marmură și gresie, care este compus din 220 de clădiri. Aici găsiți numeroase baruri, magazine și restaurante.

7. Insula Hvar

Dacă vreți să vă plimbați printre clădiri cu influențe venețiene, câmpuri de lavandă și să admirați frumusețea naturii, insula Hvar vă oferă cea mai intensă experiență din Croația.

Vezi mai multe pe greatnews.ro:

Cele mai frumoase zone din Croația: Top 10

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.