23 de citate spuse de Frederic Beigbeder care îți vor schimba concepția față de viață și relații

Frederic Beigbeder este un scriior și un critic literar francez. Cărțile sale sunt aproape autobiografice, iar  gândurile îi sunt actuale pentru lumea noastră grăbită și zbuciumată.

În fiecare frază te vei regăsi și vei conștientiza că de foarte multe ai gândit sau ai făcut ceva greșit în materie de dragoste și relații:

1. Ar fi interesant de calculat câte ore pe zi petrecem altundeva decât acolo unde suntem în clipa prezentă.

2. În viaţă nu ai decât o unică mare dragoste; toate cele care o precedă sunt amoruri de rodaj, iar toate cele care o urmează sunt amoruri de recuperare…

3. A fi singur a devenit o boala ruşinoasă. De ce oare fuge toată lumea de singurătate? Pentru că ea te obligă să cugeţi. În zilele noastre Descartes n-ar mai scrie: „Cuget, deci exist”. Ar spune: „Sunt singur, deci cuget”. Nimeni nu vrea singurătatea, pentru că îţi lasă prea mult timp pentru cugetare. Or, cu cât cugeţi mai mult, cu atât eşti mai inteligent, deci mai trist.

4. Adevărul este întotdeauna dezamăgitor, de aceea toată lumea minte.

5. Bărbatul este un animal nesatisfăcut, care ezită între mai multe frustrări. Dacă femeile ar fi şmechere, l-ar refuza, ca să alerge după ele toată viaţa.

6. Când nu spun nimic, e de bine: înseamnă că sunt intimidat. Când sunt intimidat, e de bine: înseamnă că sunt tulburat. Când sunt tulburat, e de bine: înseamnă că mă îndrăgosteasc. Şi când mă îndrăgostesc, e de rău.

7. Îmi place ironia fără cinism, luciditatea fără nihilism, viaţa dulce fără culpabilitate, politeţea fără ipocrizie, timiditatea fără afectare, generozitatea fără pomană, fericirea fără plictis, lacrimile fără motiv.

8. Dragostea este o catastrofă magnifică: să ştii că te îndrepţi cu toată viteza spre un zid şi totuşi să accelerezi; să alergi către pierzanie, cu zâmbetul pe buze; să aştepţi, plin de curiozitate, clipa când se va alege praful de toate. Dragostea este singura decepţie programată, singura nenorocire previzibilă, pe care o vrei mereu şi mereu.

9. Trebuie să te hotărăşti: ori trăieşti cu cineva, ori îl doreşti. Nu poţi dori ceea ce ai, e împotriva naturii.

10. Uite-aşa trece viaţa: vă naşteţi, muriţi şi, între cele două, vă doare burta. A trăi înseamnă a avea tot timpul dureri de burtă: la 15 ani, dureri de burtă pentru că vă îndrăgostiţi; la 25 de ani, pentru că vă îngrozeşte viitorul; la 35 de ani, pentru că beţi; la 45 de ani, pentru că munciţi prea mult; la 55 de ani, pentru că nu mai sunteţi îndrăgostiţi; la 65 de ani, pentru că vă îngrozeşte trecutul; la 75 de ani, pentru că aveţi un cancer generalizat.

11. Când duci o viaţă dublă, regula de bază este să nu te îndrăgosteşti. Te întâlneşti în secret, de plăcere, ca să evadezi, ca să trăieşti fiorul. Te crezi erou, şi unde mai pui că fără multă bătaie de cap. Dar să fii sentimental, niciodată! Nu trebuie să amesteci lucrurile. Până la urmă, ai ajunge să confunzi plăcerea cu dragostea. Ai risca să fii complet dezorientat.

12. Un bărbat îndrăgostit este cineva căruia îi place să-şi privească femeia dormind şi, din când în când, să se bucure.

13. Dacă bărbaţii le fac atâtea necazuri femeilor, asta e, fără îndoială, din cauză că sunt cu mult mai frumoase când plâng.

14. Cunoaşteţi diferenţa dintre săraci şi bogaţi? Săracii vând droguri ca să-şi cumpere Nike, iar bogaţii vând Nike ca să-şi cumpere droguri.

15. Petrecerile i-au fost lăsate omului ca să-şi ascundă gândurile. Puţini tipi cunosc atâta lume câtă cunoaşte el, şi puţini sunt atât de singuri cum este el.

16. Testul final poate fi piscina. Fiinţele se dezvăluie pe marginea piscinelor: o intelectuală va citi sub pălărie, o sportivă va organiza o partidă de polo, narcisistele îşi vor supraveghea bronzul, ipohondrele se vor tartina cu ecran total… Dacă vei întâlni pe marginea unei piscine o femeie care refuză să-şi ude părul de teamă să nu-şi strice coafura, ia-o la sănătoasa. Dacă sare în apă, sări după ea.

17. În fiecare dimineaţă, consulţi 4 mesagerii: robotul telefonului de la domiciliu, pe cel de la birou, căsuţa vocală a mobilului şi e-mailurile pe iMac. Numai cutia de scrisori îţi rămâne goală, în disperare. Nu mai primeşti scrisori de dragoste. N-ai să mai primeşti niciodată foi de hârtie acoperite cu o caligrafie timidă şi udate cu lacrimi, parfumate cu dragoste şi îndoite cu emoţie… Oamenii se omoară pentru că poşta nu le aduce decât pliante publicitare.

Citeste mai multe pe psihologiadeazi.ro:

23 de citate spuse de Frederic Beigbeder care îți vor schimba concepția față de viață și relații

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.