Top 7 locuri cu apa termala unde te poți răsfăța în această vară

Deși sintagma băi termale te duce inițial cu gândul la niște băi învechite unde merg pensionarii, trebuie să știi că în România există unele dintre cele mai frumoase complexuri cu apă termală din Europa. Vă propunem o listă cu cele mai frumoase complexe și băi cu apa termala, destinații de week-end perfecte pentru această vară…..

Complexul Therme, Balotești

Pentru bucureșteni și cei din jurul Bucureștiului, Therme este alegerea perfectă. Therme este cel mai mare complex de relaxare, wellness și entertainment din Europa și cel mai modern din țara noastră. Recent, aici s-a deschis și cea mai mare plajă urbană, The Palm Sands of Therme.

În piscine înconjurate cu plante tropicale și palmieri, te poți răcori cu un cocktail de la poolbal, în timp ce te bucuri de razele soarelui și de o temperature ideală a apei, de 30 de grade Celsius.

Sands of Therme - plaja Therme
Sursa foto: Facebook/ Therme

Geoagiu Băi, Hunedoara

Calitățile apelor termale de la Geoagiu Băi, județul Hunedoara, sunt cunoscute de pe vremea romanilor.

Stațiunea este amplasată la o altitudine de 350 de metri și beneficiază de o climă continentală blândă, fără vânt puternic. Apele termale sunt potrivite pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, ginecologice, boli de nutriție, metabolice și dermatologice. Aaerul ozonat și mereu împrospătat de brizele montane recomandă stațiunea și pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, în stări de oboseală, surmenaj, anemii sau nevroze.

Aici găsiți o mulțime de complexe care au piscine în aer liber cu apă termală.

Baile daco-romane Geoagiu Bai
Foto: Facebook/ Strand Baile Daco Romane Geoagiu Bai

Călimănești – Căciulata, Vâlcea

De spre Călimănești – Căciulata se spune că este cea mai frumoasă dintre stațiunile balneo-climaterice de pe Valea Oltului. Este renumită pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale, pentru bioclimatul său și pentru nenumăratele puncte de interes turistic.

Aici găsiți o mulțime de complexuri care au bazine cu apă termală, cel mai nou și mai modern fiind Cozia AquaPark.  Găsiți aici toate complexurile din stațiune.

Cozia Aquapark Calimanesti Caciulata
Sursa foto: http://calimanesti-caciulata.ro

Băile Felix, Bihor

Probabil cele mai populare ștranduri cu apă termală din țară, Băile Felix abundă în oferte. Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Băile Felix, unicul complex balnear de 5 stele din România, a fost inagurat în urmă cu doi ani și oferă condiții de invidiat. Lotus Therm este compus din 4 părţi, cea hotelieră, baza de tratament ultramodernă, zona de agrement cu aquaparkul Felixarium și parcarea cu 210 locuri.

Totodată, Ştrandul Felix din Băile Felix dispune de 6 bazine cu apă termală naturală: 2 bazine pentru copii unde temperature apei este 32-34 grade Celsius, 1 bazin cu valuri 1 bazin de relaxare şi 2 bazine pentru toate categoriile.

Dar în Băile Felix găsiți și complexuri mai mici care au bazine cu apă termală.

Felixarium Lotus Therme
Foto: http://www.lotustherm.ro

Aquapark Nymphaea Oradea

Vezi mai multe pe landia.ro:

Top 7 locuri cu apa termala unde te poți răsfăța în această vară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.