Mituri despre apa minerala – sunt sau nu adevarate?

Este apa minerala carbogazoasa sanatoasa sau nu? Ne baloneaza, ne provoaca aciditate sau este mai nutritiva decat cea plata? Discutam astazi despre 4 mituri legate de apa minerala si aflam care este, de fapt, adevarul.

Mitul 1: apa minerala nu este atat de hidratanta ca apa plata

Fals. Fiindca apa minerala este tot… apa, nu avem de ce sa credem ca ar fi mai putin hidratanta. In plus, un studiu realizat de Universitatea din Carolina de Sud, SUA, facut pe un esantion de cateva sute de persoane care abia incheiasera o ora de sport, a dovedit ca apa minerala este la fel de hidratanta ca cea plata.

Mai mult decat atat, specialistii au observat tendinta oamenilor de a bea o cantitate mai mare de apa minerala carbogazoasa, comparativ cu cea plata, asta datorita gustului placut al acesteia.

Mitul 2: apa minerala este daunatoare pentru dinti si oase

Partial adevarat. Acidul carbonic, format atunci cand oxigenul intalneste dioxidul de carbon, poate eroda suprafata dintilor, insa doar in cantitati foarte mari. Am putea spune asadar ca este adevarat, daca beti doar apa minerala, cel putin 2 litri pe zi, timp de mai multi ani. Efectul este atat de subtil, incat aceasta nu va va afecta niciodata vizibil dintii. In privinta sanatatii oaselor, toate studiile realizate pana in prezent au dovedit ca apa minerala nu afecteaza densitatea osoasa.

Mitul 3: apa minerala ingrasa   

Fals. Apa minerala te baloneaza pe moment, mai ales daca bei o cantitate mai mare. De aceea, poti avea senzatia falsa ca ingrasa. Mai mult decat atat, poate chiar sa te ajute sa slabesti. Bulele din apa minerala iti pot oferi o senzatie de satietate, care te ajuta sa combati senzatia de foame in timpul unei diete, in special pe stomacul gol sau intre mese.

Mitul 4: apa minerala provoaca arsuri gastrice

Fals. Apa minerala in sine nu provoaca arsuri gastrice sau reflux gastric in cazul persoanelor sanatoase. In schimb, daca suferi de gastrita….

Citeste mai multe detalii pe doc.ro:

https://doc.ro/dieta-si-sport/5-mituri-despre-apa-minerala

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.