Topul celor mai îngrijite plaje de la Marea Neagră, certificate „Blue Flag“: care sunt singurele trei din România

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat nouă dintre cele mai îngrijite plaje aflate pe ţărmul Mării Negre. Certificările „Blue Flag“ sunt acordate de Foundation for Environmental Education (FEE) plajelor publice sau private care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, acces facilitat, siguranţă şi curăţenie.

În România sunt trei exemple, dar, cu excepţia Georgiei, toate ţările cu ieşire la Marea Neagră au plaje certificate „Blue Flag“. Dacă plajele din Ucraina şi Rusia nu au fost cele mai căutate de români în ultimii ani, cele din Bulgaria şiTurcia reprezintă destinaţii foarte solicitate pentru vacanţa de vară, mai ales de către cei care preferă să călătorească folosind maşina personală.

1. România: Vega Vintage Beach – Mamaia; Phoenicia Beach – Năvodari; Marina Regia Beach – Năvodari

Escapadele la mare neplanificate sunt cele mai memorabile experienţe, dar distanţa este un factor important în a lua acest tip de decizie. Faptul că se află în ţara noastră permite pasionaţilor de călătorii să se urce în maşină şi să pornească spre mare, fără rezervare, dar cu speranţa că locul găsit le va satisface aşteptările. În ajutorul acestor călători vin cele trei plaje care garantează o atenţie sporită asupra esteticii, funcţionalităţii şi calităţii apei.

Plajele sunt supravegheate de salvamari echipaţi corespunzător între 07.00 şi 20.00, dispun de căi de acces pentru persoane cu dizabilităţi şi de locuri amenajate pentru sporturi de plajă sau de apă şi interzic accesul autoturismelor. În plus, grupuri organizate de copii şi tineri participă în proiecte cu teme ecologice şi desfăşoară activităţi cu scopul de a inspira turiştii să fie mai atenţi la păstrarea curăţeniei zonei. De asemenea, sunt distribuite materiale informaţionale despre protejarea mediului înconjurător

Citeste mai multe detalii pe adevarul.ro:

https://adevarul.ro/life-style/travel/topul-celor-mai-ingrijite-plaje-marea-neagra-certificate-blue-flag-singurele-trei-romania-1_5cd1959f445219c57e5b4dfa/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.