Vrei să începi un tratament cu ulei de canabis? Iată care sunt cele mai cunoscute 5 beneficii ale acestuia!

Cannabisul, cunoscut si sub numele de canepa, este o planta folosita inca din antichitate, in scopuri curative, cosmetice si nutritive. De cativa ani insa, aceasta planta este subiectul a multe dezbateri, al caror element central este legalizarea medicamentelor si tratamentelor naturale, precum uleiul de canabis. 
Acest ulei de canabis este un extract din planta, ce contine o concentratie mare de canabidiol (CBD), avand in acelasi timp o concentratie scazuta de THC (substanta psihoactiva, ce da efecte euforice utilizatorilor), sub limita de 0,2% impusa de lege. Astfel, produsele pe baza de ulei canabis sunt perfect legale si in tara noastra, acesta fiind folosit cu succes de multe persoane care sufera de diverse afectiuni. Iata care sunt cele mai cunoscute 5 beneficii ale unui tratament cu ulei de canabis:
1. Calmeaza durerile
Proprietatile analgezice (de alinare a durerilor) ale plantei de cannabis sunt cunoscute de multe secole, aceasta fiind folosita cu succes de doctorii acelor vremuri. In prezent, insa, avem si o explicatie stiintifica pentru reducerea inflamatiilor si pentru calmarea durerilor, demonstrandu-se legatura directa dintre sistemul imunitar si receptorii din creier, care interactioneaza cu uleiul de canabis.
2. Are proprietati anti-psihotice
In urma unei fluctuatii a activitatii cerebrale, pot avea loc atacuri de apoplexie sau episoade psihotice, precum cele date de epilepsie. Din fericire, un studiu efectuat in America a demonstrat efectele calmante ale acestui supliment natural, iar cei care au urmat un tratament cu ulei de canabis au avut atacuri mai rare, de o intensitate redusa. Un alt studiu recent a avut in vedere sindromul Dravet, o forma rara de epilepsie, indusa de febra. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca cei care au urmat un tratament cu ulei de canabis au avut parte de o scadere a frecventei atacurilor cu 40%.
3. Joaca un rol important in combaterea anxietatii
Chiar daca tratamentul cu ulei de canabis este urmat pentru calmarea afectiunilor de ordin fiziologic, acest produs a demonstrat ca poate lupta cu o gama intreaga de afectiuni neuronale. Universitatea din Sao Paolo a realizat un studiu, in urma caruia s-a demonstrat ca produsele care contin ulei de canabis scad foarte mult nivelul de anxietate si de stres, datorita efectelor asupra sistemelor limbic si paralimbic din creierul uman.
4. Este eficient in lupta cu cancerul
Citeste continuarea articolului pe activenews.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.