De ce ar trebui ca tații să le citească povești înainte de culcare copiilor

Cărțile citite în copilărie de către părinți pot avea un impact semnificativ asupra dezvoltării sociale și emoționale a copiilor.
De asemenea, poate diminua probabilitatea comportamentelor negative. S-a constatat că această activitate duce și la o îmbunătățire a abilităților de vorbire, de ascultare și a vocabularului copiilor. Dacă deja îi citești cărți copilului tău în fiecare zi, este perfect. Iată de ce ar trebui ca tații să le citească povești înainte de culcare copiilor!

Motivele pentru care tații ar trebui să le citească povești înainte de culcare copiilor

Un studiu din 2017, publicat în Journal of Clinical Child & Adolescent Psychology, a constatat că atunci când tații își petrec timpul citind cărți copiilor nu numai că experimentează o îmbunătățire a abilităților părintești, ci și influențează pozitiv pregătirea și comportamentul școlar al copiilor. Studiul a avut drept scop evaluarea efectelor unei intervenții care presupune sprijinul succesului preșcolarilor de către părinți. 
Cercetătorii au recrutat 126 de tați și copii lor, dintre care majoritatea erau spanioli. În mod aleator, unele familii au fost desemnate să participe la program, în timp ce altele au fost puse pe lista de așteptare, care a servit drept grup de control.
Familiile care au participat la program au fost prezente la opt sesiuni săptămânale de 90 de minute, în cadrul cărora li s-au arătat videoclipuri cu tați care le citeau cărți copiilor lor, dar care prezentau erori exagerate.
Citeste mai multe detalii pe eva.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.