10 trucuri pentru ca hainele tale să fie mereu strălucitoare şi proaspete ca primăvara

1. Foloseşte apa de gură pentru a curăţa maşina de spălat

Maşinile de spălat trebuie dezinfectate în mod regulat pentru a continua să funcţioneze la capacitatea lor maximă. Există produse speciale, dar poţi folosi şi apă de gură. Adaugă doar o jumătate de pahar în compartimentul în care introduci de obicei detergentul în maşina de spălat şi începe ciclul complet de spălare. Ciupercile, mucegaiul şi bacteriile vor fi distruse.

2. Foloseşte saci speciali pentru spălarea şosetelor

Multe persoane îşi pierd şosetele printre alte haine în maşina de spălat. Gospodinele cu mai multă experienţă recomandă cumpărarea de saci speciali pentru a spăla îmbrăcămintea de dimensiunea mică şi folosirea lor pentru fiecare membru al familiei. În acest caz, problema hainelor pierdute va fi rezolvată rapid. De asemenea, foloseşte apă rece pentru a spăla şosetele foarte murdare. Nu folosi apă fierbinte, deoarece marea majoritate a petelor sunt pe bază de proteine, iar apa foarte caldă va face ca petele să rămână mereu pe haine.

3. Adaugă aspirină în maşina de spălat pentru albirea hainelor

Unii oameni încearcă să evite hainele albe din cauza petelor galbene de transpiraţie care apar adesea. Dacă ţi-a fost frică vreodată că îţi vei distruge o cămaşă frumoasă, albă, atunci avem veşti bune pentru tine! Adăugarea câtorva pastile de aspirină în maşina de spălat poate ajuta la albire datorită acidului salicilic.

4. Nu lăsa prea mult hainele la uscat

Este foarte greu să calci hainele uscate mai mult decât trebuia deoarece ţesătura devine rezistentă termic. În unele cazuri dificile, nici măcar un fier de călcat cu aburi nu te va putea ajuta. Este mai uşor să calci hainele umede. Şi, dacă hainele sunt foarte uscate, stopeşte-le cu apă.

5. Foloseşte şampon de copii pentru a readuce la dimensiunea normală hainele care au intrat la apă

Acest lucru poate părea ciudat, dar şamponul pentru copii sau balsamul poate să readucă hainele micşorate la dimensiunea lor originală.

Doar adaugă puţin şampon într-un recipient şi lasă îmbrăcămintea la înmuiat timp de 10-15 minute. Apoi, tamponeaz-o cu un prosop şi las-o să se usuce complet în poziţie orizontală. Balsamul va aplatiza fibrele, iar hainele vor reveni la dimensiunea iniţială.

6. Nu folosi balsam când speli ceva alb

Gospodinele cu experienţă nu recomandă adăugarea balsamului atunci când speli ceva alb, deoarecere împiedică procesul de albire completă a hainelor. Dacă obiectivul tău e ca hainele să fie de un alb strălucitor, atunci trebuie să utilizezi un înălbitor special în locul detergentului şi balsamului obişnuit.

Citeste continuarea pe  eva.ro:

https://www.eva.ro/casa-si-familie/acasa/10-trucuri-pentru-ca-hainele-tale-sa-fie-mereu-stralucitoare-si-proaspete-ca-primavara-articol-188385.html

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.