Sa descoperim una dintre ultimele paduri tropicale din Europa!

Atunci cand doresc sa exploreze o jungla, majoritatea iubitorilor de aventura cauta o destinatie potrivita in America de Sud, Africa sau Asia. Foarte putini stiu, insa, ca pot merge inclusiv in Europa pentru o escapada la fel de interesanta si uimitoare, dar mult mai ieftina.

Este drept, Europa are foarte putine paduri tropicale, iar una dintre ele este Padurea tropicala Perucica din sudul Bosniei si Hertegovinei, aproape de granita cu Muntenegru.

Perucica are o suprafata de aproximativ 1.400 hectare, intinzandu-se pe o suprafata de 6 kilometri lungime si aproape 3 kilometri latime. Este inconjurata de varfuri de munte foarte inalte – Maglic (2386 m), Volujak (1978 m) si Snjeznica (1804 m) si ascunde o cascada impresionanta Skakavac, care se revarsa pe o stanca de 75 metri inaltime.

Supranumita si “plamanii Europei”, Perucica face parte din Parcul National Sutjeska, cel mai vechi si cel mai mare din Bosnia si Hertegovina.

O parte dintre arborii de aici au peste 300 de ani vechime. Nu este de mirare ca Padurea tropicala Perucica se afla pe lista ariilor protejate de UNESCO.

Citeste mai multe detalii pe traveleuropa.ro:

https://www.traveleuropa.ro/sa-descoperim-una-dintre-ultimele-paduri-tropicale-din-europa/

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.