Grup de sprijin ca în FILMELE americane – Susținere pentru bolnavii de cancer din România

Cancer 360.ro este o platforma cu informatii complete despre cancer si o comunitate online suport pentru bolnavii de cancer din Romania. Proiectul este dezvoltat la initiativa GTS Solution, companie cu 18 ani de expertiza in domeniul serviciilor si solutiilor integrate pentru piata farmaceutica din tara noastra.

Oncologia reprezinta una dintre ariile terapeutice in care compania GTS Solution dezvolta o strategie 360-pacient centric. Informarea corecta si responsabila a pacientilor este una dintre componentele principale ale acestei strategii. Site-ul Cancer360.ro este creat pentru a le oferi pacientilor toate informatiile de care au nevoie din domeniul oncologiei.

Aici puteti gasi articole despre toate tipurile de cancer, semne si simptome, diagnostic, analize, tratament, ingrijiri paliative. Comunitatea Cancer360.ro va ofera sfaturi medicale furnizate de specialisti – medici oncologi, psihologi, terapeuti – atat pentru preventia cancerului, cat si pentru tratamentul afectiunilor oncologice. Tot aici puteti beneficia de suport si discutii cu alti pacienti sau membri din comunitate.

Ce trebuie sa stiti, pe scurt, despre cancer

Cancerul este o boala care se poate localiza in orice parte a corpului, acolo unde celulele anormale se divid necontrolat si duc la aparitia unor formatiuni numite tumori. Cancerul poate fi benign sau malign. Malignitatea reprezinta capacitatea celulelor canceroase de a invada alte tesuturi si de a se raspandi prin sange si sistemul limfatic la alte organe. Sub umbrela cancerului sunt peste 100 de tipuri de boli oncologice. Cele mai frecvente sunt cancerul pulmonar, cancerul de colon, cancerul de san, cancerul de prostata, cancerul de piele s.a.

Statisticile arata ca tot mai multi oameni se imbolnavesc de cancer si pierd lupta cu aceasta boala redutabila. In 2015, la nivel mondial, 8,8 milioane de persoane au murit din cauza cancerului, cu 600.000 de persoane mai mult decat in 2012. Cancerul este responsabil de 1 din 6 decese in lume. In Romania, se inregistreaza o crestere cu peste 20% a numarului de decese cauzate de cancer in ultimii ani.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sustine ca 30-50% dintre cazurile de cancer ar putea fi prevenite prin alegeri sanatoase ce tin de stilul de viata. Principalele masuri de prevenire a cancerului sunt:

Citeste mai multe detalii pe stiripesurse.ro:

https://www.stiripesurse.ro/grup-de-sprijin-ca-in-filmele-americane-sus-inere-pentru-bolnavii-de-cancer-din-romania_1341597.html

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.