Bonurile fiscale îți pun în pericol sănătatea. Cum te protejezi

De fiecare dată când mergi la cumpărături, primești un bon fiscal, pe care sunt trecute toate produsele achiziționate și costurile acestora, însă niciodată nu te-ai gândit cât de dăunător poate fi acesta pentru sănătatea ta.

Conform unui studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Granada, Spania, se pare că toate bonurile fiscale conțin aproximativ 90% substanțe cancerigene. Aceștia au analizat 112 bonuri fiscale și au descoperit că hârtia „termală” din care sunt fabricate și cerneala care imprimă scrisul pe acestea interacționează, dând naștere unui compus periculos pentru sănătate, bisfenolul A sau, pe scurt, BPA.

Putem recunoaște ușor acest tip de hârtie, deoarece se înnegrește instantaneu în apropierea unei surse de căldură, cum ar fi, de exemplu, un chibrit aprins”, a afirmat pentru dailymail.co.uk profesorul Nicolás Olea, unul dintre autorii studiului. Mai mult decât atât, cerneala cu care sunt imprimate bonurile fiscale dispare rapid.

Bisfenolul A este foarte periculos, deoarece poate crește riscul de infertilitate, naștere prematură, autism, obezitate, diabet zaharat de tip 2 și boli cardiovasculare.

Citeste continuarea articolului pe divahair.ro:

https://www.divahair.ro/sanatate/bonurile-fiscale-iti-pun-in-pericol-sanatatea-cum-te-protejezi

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.