Drob de urzici

Radu Anton Roman – Drob de urzici:

În Argeş şi Vâlcea, urzicile se culeg pânã târziu, chiar şi dupã ce au înflorit şi s-au ridicat ciupercile verii.

• 1 poalã de urzici

• 6 cepe

• 1 cãpãţânã usturoi

• 12 ouã

• 2 linguri unt

• sare, piper

• cimbru şi mãrar verde

• 1 coşuleţ de ciuperci de varã (bureţi de rouã, urechiuşe, vineţele, iuţari)

• Urzicile grijite bine se pun la fiert 1 sfert de orã în apã clocotitã

• Cepele se toacã, bob de porumb, şi se pun la cãlit în unt

• Ciupercile se taie cât de mãrunt şi se pun peste ceapa aurie, sã se cãleascã 20 de minute

• Se sãreazã, se pipereazã mâncarea din când în când

Citeste continuarea pegustarte.ro:

http://www.gustarte.ro/retete-yummy/radu-anton-roman-drob-de-urzici-17045936

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.