Iniţiativă eco: brazii de Crăciun din Galaţi se transformă în îngrăşământ pentru plante

Brazii de Crăciun din oraşul Galaţi se transformă în îngrăşământ pentru plante.

Operaţiunea este derulată de societatea locală de salubrizare care adună brazii aruncaţi de gălăţeni la gunoi şi obţine tone de compost, îngrăşământul urmând să fie utilizat pe spaţiile verzi din oraş.

În această perioadă a anului angajaţii societăţii locale de salubrizare adună brazii aruncaţi la containere de gălăţeni şi îi transformă în îngrăşământ bio, foarte bun pentru plante.

Potrivit specialiştilor, produsul astfel obţinut are pH scăzut şi este sută la sută natural.

„În această perioadă se colectează toţi brazii de la populaţie, sunt aduşi la noi la staţie unde sunt tocaţi şi vor ajunge compost, îngrăşământ. Este o operaţiune care durează. Se ţine o evidenţă, brazii sunt cântăriţi şi la final se va şti câţi brazi au intrat la noi. Acest compost este foarte bun, noi tocăm inclusiv creanga, materialul bio care vine de la Piaţa, fermentează şi apoi se formează compost”, a declarat presei reprezentantul societăţii de salubrizare din Galaţi, Virgil Ciobanu.

Compostul obţinut din brazii de Crăciun este folosit pentru spaţiile verzi din oraş şi pentru serele municipiului. De asemenea, societatea gălăţeană vinde îngrăşământ, preţul unei tone de compost fiind în jur de 150 de lei.

Citeste mai multe detalii pe mediafax.ro:

https://www.mediafax.ro/social/initiativa-eco-brazii-de-craciun-din-galati-se-transforma-in-ingrasamant-pentru-plante-17827342

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.