Black Diamond, merele negre și purpurii cultivate în Tibet. Sunt unice în lume!

Merele sunt, în general, roșii, verzi, galbene sau o combinație a acestor culori. Însă, în condiții climatologice specifice, un soi de mere poate deveni violet închis sau chiar negru.

Aceste mere rare se numesc Black Diamond și în prezent sunt cultivate numai în zona Tibetană. Merele Black Diamond sunt o rasă de mere Hua Niu și în prezent sunt cultivate cu succes într-o grădină de 50 de hectare, înființată de compania chineză Dandong Tianluo Sheng Nong E-Commerce, la o altitudine de 3100 de metri deasupra nivelului mării. Diferențele de temperatură între zi și noapte de aici sunt semnificative, iar fructele primesc multă lumină solară și lumină ultravioletă, ceea ce face ca pielița lor s devină purpurie când sunt copate.

Originea lor o găsim în Noua Zeelandă, însă la antipozi acest soi de mere este mai mult roșu decât violet, ceea ce nu le face foarte speciale sau diferite față de alte soiuri cultivate în lume. Prima plantație din Tibet a luat naștere în 2012, când compania a plantat primi meri. În următorii trei ani oamenii au muncit din greu pentru a obișnui pomii cu temperaturile extreme din acest loc izolat. Cei 20.000 de pomi au intrat pe rod în 2015, iar acum, producția anuală este undeva în jur de 50 de tone. Merele Black Diamond apar pe piață la sfârșitul lunii octombrie și sunt vândute timp de aproximativ două luni, fiind considerate, în China, cadoul perfect de Crăciun.

Mai multe detalii si foto pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/black-diamond-merele-negre-si-purpurii-cultivate-in-tibet-sunt-unice-in-lume/

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.