Bernkastel-Kues, unul dintre cele mai frumoase orașe cu aspect medieval din Europa

Oraşul german Bernkastel-Kues, aflat la jumătatea distanţei dintre Cochem şi Trier, adesea numit și “Perla Mosellei”, este cunoscut în întreaga lume pentru unele dintre cele mai bune vinuri produse în Europa, dar și pentru că este unul dintre ultimele orașe medievale de pe bătrânul continent.

Este situat chiar pe malul râului, fiind înconjurat de podgorii întinse pe o pantă abruptă.

De fapt, localitatea este împărţită în două, fiind compusă din Bernkastel, la est de râul Moselle, şi Kues, la vest. Cele două părţi sunt unite printr-un pod. Atracţia majoră a oraşului este piaţa medievală, străjuită de frontoanele caselor din lemn bine conservate din secolul al XVII-lea. Cea mai cunoscută este casa foarte mică şi îngustă numită Spitzhäuschen, care datează din 1416 şi al cărei parter este mult mai îngust decât etajele superioare, ceea ce oferă casei un aspect instabil. Heinz’sche Haus este o altă clădire bogat decorată şi una dintre cele mai vechi clădiri din Piaţa medievală. Astăzi, aici funcţionează o cramă atractivă. Bernkastel a primit statutul de oraş în 1291, la iniţiativa arhiepiscopului de Trier Boemund I. Primăria a fost construită, probabil, la scurt timp după aceea. Faţada actuală a primăriei, construită în 1608, este un exemplu magnific de design arhitectural al renaşterii germane târzii.

Mai multe detalii si foto pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/bernkastel-kues-unul-dintre-cele-mai-frumoase-orase-cu-aspect-medieval-din-europa-galerie-foto/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.