Destinaţie de “detoxifiere digitală”. Zonă din România inclusă într-un top alături de locuri din Austria, Estonia, Irlanda sau Italia

Mărginimea Sibiului a fost recunoscută oficial ca destinaţie de “detoxifiere digitală”.

Cu alte cuvinte, este locul în care uiţi de tehnologie, laşi telefonul mobil din mână, nu porneşti televizorul şi nu te uiţi pe tabletă. Mii de turiști ajung aici în fiecare an, atrași de linişte, de frumusețea peisajelor și de bucatele alese. Mărginimea Sibiului este locul care te face să uiți de stresul cotidian și să te regăseşti cu natura.

Zona cunoscută drept Mărginimea Sibiului include 18 localităţi din sud-vestul judeţului. Zona atrage anual mii de turiști. Recent, a fost inclusă într-un top realizat de asociația European Best Destination, alături de locuri din Austria, Estonia, Irlanda sau Italia, la categoria “destinați propice pentru detoxifiere digitală”.

Alin Chipăilă, președinte AJTS Sibiu: Decorul idilic te face să uiți puțin de telefon, de tabletă și să încerci să te conectezi atât cu natura cât și cu cei din jurul tău.

Pe lângă peisaje, Mărginimea oferă și obiective turistice. De la muzee și biserici până la case memoriale şi nu numai.

Horațiu-Dumitru Răcuciu, primar Săliște: Avem multe trasee montane, Cindrelul, Valea Frumoasei, multe obiective care pot fi vizitate.

În toată Mărginimea Sibiului există peste 150 de unități de cazare: pensiuni, vile sau cabane. Acestea pot găzdui aproape 3.000 de turiști, iar în cea mai mare parte a timpului sunt ocupate. Pentru o noapte de cazare, turiștii plătesc între 130 și 400 de lei pentru o cameră dublă. Există şi locații unde turiștii pot să aleagă dacă vor sau nu tehnologie.

Mai multe detalii si video pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/vacante/destinatie-de-detoxifiere-digitala-zona-din-romania-inclusa-intr-un-top-alaturi-de-locuri-din-austria-estonia-irlanda-sau-italia-1043480

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.