Şerveţelele umede, un real pericol: De ce ar trebui să fie interzise

Şerveţelele umede sunt folositoare când trebuie să-ţi ştergi degetele lipicioase sau când vrei să-ţi îndepărtezi fără efort machiajul, dar în curând s-ar putea să ne luăm adio de la acest lux.

Acestea ar putea să fie interzise din cauza plasticului care nu este biodegradabil şi face numai probleme. De exemplu, în Marea Britanie, în 93% din cazuri ele reprezintă problema din spatele canalizărilor înfundate.

În ultimul deceniu, industria şerveţelelor umede a înflorit, iar producătorii oferă o gamă tot mai largă de şerveţele – pentru piele sensibilă, pentru fundul copiilor, pentru îndepărtarea machiajului etc. Din păcate, majoritatea sunt fabricate din poliester şi alte materiale care nu sunt biodegradabile.

Cu toate acestea, producătorul de şerveţele Guardpack, spune că interzicerea acestora va fi una dezastruoasă din punct de vedere ecologic.

Jeremy Freedman, de la Guardpack a declarat pentru BBC că şerveţele lor sunt biodegradabile şi folosesc, în medie, 3 ml de lichid. „Dacă oamenii nu le-ar mai putea folosi, ar trebui să se spele pe mâini şi să folosească aproximativ un litru de apă”, spune el.

De asemenea, el menţionează că acestea sunt utilizate la scară largă în industria medicală, iar pentru anumite persoane cu dizabilităţi acestea sunt foarte necesare.

Citeste continuarea articolului pe jurnalulph.ro:

https://jurnalulph.ro/magazin/43490-servetelele-umede-un-real-pericol-de-ce-ar-trebui-sa-fie-interzise.html

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.