STUDIU Mersul cu spatele te ajută să-ți amintești evenimente petrecute recent

Persoanele care merg cu spatele au rezultate mai bune la testele de memorie în comparaţie cu cele care stau pe loc sau se deplasează înainte, conform concluziilor unui studiu condus de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Roehampton din Marea Britanie, citat de MedicalXpress, APP și Agerpres.

Cercetarea publicată în jurnalul Cognition demonstrează un nou efect care ar putea avea implicaţii importante în abordarea medicală a pierderilor de memorie.

Şase experimente au fost realizate pentru a se afla dacă mişcările înapoi ar avea efecte benefice în procesul de amintire în comparaţie cu cele efectuate înainte sau cu poziţia statică.

Cei 114 participanţi la studiu au fost împărţiţi în grupuri care au vizionat o înregistrare video a unui eveniment înscenat în care unei femei îi era furată geanta, o listă cu cuvinte sau un set de imagini. Apoi, subiecţii au mers înainte sau înapoi pe o distanţă de zece metri, au urmărit înregistrări video filmate în timpul deplasării în faţă sau în spate sau şi-au imaginat că se deplasau în cele două direcţii.

La finalul experimentului, participanţii au răspuns la întrebări referitoare la înregistrarea video sau li s-a solicitat să îşi amintească imaginile ori cuvintele observate iniţial.

Mai multe detalii pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/studiu-mersul-cu-spatele-te-ajuta-sa-ti-amintesti-evenimente-petrecute-recent-1035997

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.