Beneficiile siropului de ARŢAR

Ştim că siropul de arţar îţi evocă un munte de clătite americane pufoase stropite din belşug cu acest lichid lipicios dulce. Dar câţi dintre voi ştiu cum se prepară acest sirop şi ce beneficii are?

Siropul de arţar face parte din identitatea Canadei, unde arborii de arţar stau la loc de cinste. Mai mult, frunza de arţar este un simbol al Canadei, fiind prezentă pe monede şi pe steagul acestei ţări. În prezent, se estimează că 80% din producţia de sirop de arţar este realizată în Quebec, un oraş din estul Canadei, unde sunt plantate mai multe soiuri de arbori de arţar, precum arţar de zahăr, arţar negru, roşu, argintiu, ţepos, fin arţar cu frunze mari etc.

Proprietăţi nutritive şi beneficii

Seva de arţar conţine o substanţă cu puternic efect antioxidant – quebecol. Împreună cu mineralele, acest compus antioxidant asigură sistemului imunitar forţa de a lupta cu virusurile şi radicalii liberi din atmosferă. De asemenea, substanţele din seva de arţar ar putea avea şi proprietăţi anticancerigene, scrie sciencedaily.com. Acestea pot reduce inflamaţiile din organism, principalii factori de risc în apariţia cancerului.

Manganul, zincul, calciul, cuprul şi fierul din siropul de arţar sprijină buna funcţionare a imunităţii, reduc riscul de formare a depozitelor de colesterol pe vase şi previn astfel bolile cardiovasculare.

Mai multe detalii pe gandul.info:

https://www.gandul.info/sanatate/beneficiile-siropului-de-artar-anticancerigen-imunitate-17688994

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.