PERICOLELE pentru organism cauzate de frig, căzăturile pe gheaţă şi curăţatul zăpezii. Sfatul FIZIOTERAPEUTULUI

Riscul accidentărilor creşte, imediat după apariţia primilor fulgi de nea. O simplă plimbare devine o provocare, când intervine gheaţa, sau poleiul.

Fizioterapeutul Bogdan Goga, ne explică la ce tratamente medicale putem apela în cazul contracţiei musculare, determinate de frig, sau în cazul leziunilor determinate de căzăturile pe gheaţă şi cum putem preveni durerile care ar putea aparea după ce dăm zăpada.

Frigul 

“Când organismul nostru trece de la o temperatura ridicată, la o temperatura scăzută ae apără, producând două reacţii: contracturi musculare repetate, determinând apariţia tremuratului sau o contracţie musculară permanentă, determinând apariţia stării de hipertonie, respectiv de permanentă încordare, ce se traduce prin dureri de o intensitate foarte mare la nivelul muşchilor”, explică Bogdan Goga.

Fizioterapeutul ne sfătuieşte să evităm astfel de situaţii, iar dacă totuşi ne vom confrunta cu ele, să ştim că există metode de recuperare medicală eficiente pentru aceste cazuri, care au ca scop scăderea tonusului acelui muşchi prin stretching activ global, terapie manuală, masaj, termoterapie, electroterapie, laserterapie, ultrasunet, dar şi kinesiotaping, care va continua acasă munca depusă de fizioterapeut. 

Căzăturile pe gheaţă

Căzăturile pe gheaţă pot produce traume la nivelul ţesutului prin fracturarea anumitor zone ale corpului, cel mai frecvent ale umărului sau ale şoldului. În astfel de cazuri, este recomandat să mergeţi la serviciul de urgenţă pentru a va asigura că totul este în ordine. Pot să apară anumite leziuni care să nu provoace simptome foarte puternice pe moment, dar care, în timp, să cauzeze unele probleme mult mai mari.

“De cele mai multe ori, o căzătură pe gheaţă este urmată şi de lezarea unui membru, fiind nevoie de imobilizarea acestuia şi, ulterior, de recuperare medicală”, avertizează fizioterapeut Bogdan Goga.

Citeste mai multe detalii pe gandul.info:

https://www.gandul.info/sanatate/dureri-musculare-si-leziuni-pericolele-sezonului-rece-17670611

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.