PORTOCALA previne apariţia ACNEEI şi hidratează PIELEA. Cinci BENEFICII pentru sănătate

Portocalele sunt fructe exotice cu numeroase beneficii pentru întreg organismul.

Sărace în calorii, dar pline de nutrienţi, portocalele contribuie la întărirea sistemului imunitar, pot avea efecte anticancerigene, menţin inima sănătoasă şi previn apariţia ridurilor.

Portocala previne apariţia acneei

Portocalele sunt fructe bogate în vitamina A, care previne dezvoltarea şi răspândirea bacteriilor şi virusurilor în organism. De asemenea, această vitamină este des utilizată ca ingredient de bază în produsele cosmetice antiacneice, deoarece reduce inflamaţia şi, astfel, îmbunătăţeşte aspectul pielii. Totodată, acidul citric are puternice efecte exfoliante, înlăturând cu succes celulele moarte de la suprafaţa pielii şi micşorând porii, prevenind astfel apariţia acneei.

Portocala hidratează în profunzime pielea

Acidul citric este un compus-cheie în ameliorarea aspectului ridurilor şi catifelarea pielii. Se găseşte în toate citricele şi este utilizat inclusiv în produsele cosmetice exfoliante, deoarece curăţă bine, dar hidratează în acelaşi timp pielea.

Datorită antioxidanţilor din compoziţie, portocalele te protejează de efectul nociv al soarelui, protejându-ţi pielea de diverse probleme şi prevenind totodată cancerul de piele.

Portocala poate avea efecte anticancerigene

Un studiu publicat în revista ştiinţifică American Journal of Epidemiology concluzionează că un consum regulat de banane, portocale şi suc de portocale în primii doi ani de viaţă poate scădea riscul de apariţie a leucemiei.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info:

https://www.gandul.info/sanatate/portocale-beneficii-sanatate-reteta-tort-17632856?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BCitesteSi+200&utm_campaign=CitesteSi%2Bgandul

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.