Râul Mureș va fi navigabil pe 60 de kilometri, între județele Alba și Hunedoara

Râul Mureș va fi navigabil pe 60 de kilometri, între județele Alba și Hunedoara, iar ambarcațiunile ușoare vor putea fi închiriate din opt localități, unde se vor amenaja și lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Investiția prin care râul Mureș va deveni navigabil va fi finanțată prin Fondul European pentru Piscicultură prin Programul Pescuit și Afaceri Marine, iar ideea a aparținut Grupului de Acţiune Locală pentru Pescuit din bazinul Mureşului şi Secaşelor, coordonat de comuna Ciugud, judeţul Alba.

Reprezentanții Primăriei Ciugud au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ambarcațiunile vor putea fi închiriate din opt localități: Ciugud, Alba Iulia, Vințu, Sântimbru, Șibot, Blandiana și Geoagiu și Rapoltu Mare, unde se vor amenaja și lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare.

”Lucrările vor începe în primăvară, iar prin acest proiect se dorește valorificarea potențialului râului Mureș din punct de vedere al turismului de agrement. Cei care închiriază ambarcațiunile se pot opri la oricare dintre pontoane, pentru a vizita zonele respective”, potrivit reprezentanților Primăriei Ciugud.

Citeste mai multe detalii pe stiripesurse.ro:

https://www.stiripesurse.ro/premiera-raul-mure-va-fi-navigabil-pe-60-de-kilometri-intre-jude-ele-alba-i-hunedoara_1301406.html

 

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.