Cele 5 etape de a obține încrederea în sine

„Prea mulţi oameni supraestimează ceea ce nu sunt şi subestimează ceea ce sunt”
Malcom S. Forbes

 Pornind de la această afirmație, pentru a nu fi subestimat ține cont de următoarele 5 lucruri importante pentru a căpăta încrederea în sine și a celor din jur. Deci, ceea ce te va ajuta să obții tot de ce ai nevoie pornește de la următoarele aspecte:

  1. Respectul de sine. Se caracterizează prin: încrederea în capacitatea noastră de a gândi, încrederea de face față provocărilor fundamentale ale vieții exprimate prin capacitățile de care dispunem, încrederea în dreptul nostru de a avea succes și de a fi fericiți. Pe lângă toate acestea încrederea în modul tău de a gândi și conștientizarea faptului că valorezi ceva, este punctul de plecare către o nouă etapă a dezvoltării personale.
  2. Practica acceptării propriei persoane. Cea mai mare crimă pe care o comitem împotriva noastră nu este că negăm propriile defecte, ci faptul că negăm măreția fiindcă ne înspăimântă. Dacă o acceptare completă a propriei persoane nu dezvăluie și ce avem mai rău, nu va dezvălui și ce avem mai bun. Astfel putem fugi nu numai de partea noastră întunecată dar și de cea luminoasă, de orice ce ne amenință că vom rămâne singuri sau de eroul din interiorul nostru și să ajungem la un nivel mai mare de conștientizare și integritate.
  3. Practica propriei responsabilități. Asumarea responsabilității pentru fericirea proprie este un gest care îți dă putere. Acest lucru plasează viața ta înapoi în mâinile tale. Un exemplu referitor la acest punct este: ” Dacă ași renunța să-mi mai acuz părinții pentru nefericirea mea, a spus un copil de ”46” de ani, mi-aș asuma responsabilitatea pentru acțiunile mele, ar trebui să mă confrunt cu faptul că întotdeauna m-am plâns și mi-a plăcut această atitudine, ar trebui să recunosc că încă mai visez să fiu salvat de tatăl meu, recunosc că îmi place  să mă văd ca o victimă – ar trebui să acționez în alt fel, dacă ași ieși din apartamentul meu și ași căuta o slujbă – nu aș putea să mai sufăr. ”
  4. Practica încrederii în sine.

Citeste mai multe detalii pe yupi.md:

Cele 5 etape de a obține încrederea în sine.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.