MURĂTURILE în oţet din comerţ sunt pline de ADITIVI şi pot cauza CANCER GASTRIC

Majoritatea mărcilor de murături în oţet de pe rafturile supermarketurilor favorizează apariţia cancerului gastric din cauza a nu mai puţin de zece tipuri de aditivi descoperiţi de Asociaţia Pro Consumatori (APC) în compoziţia lor. Sunt pline de sare şi de zahăr. Asociaţia recomandă murăturile făcute în casă.

„Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practică obişnuită în industria alimentară, iar consumatorii trebuie să evite alimentele cu aditivi, deoarece creează mari probleme de sănătate pe termen lung. Aceştia au numai un rol tehnologic, acoperind calitatea scăzută a ingredientelor principale, creând percepţii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospeţimea, culoarea, gustul şi aroma“, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte APC, care a arătat c asociaţia a analizat compoziţia a 52 de mărci de murături în oţet de pe piaţă.

Rezultatele analizei APC arată că cele mai frecvente modificări ale produselor supuse conservării şi păstrării se referă la schimbarea caracteristicilor fizice (de formă şi senzoriale, ale structurii) şi la producerea de reacţii şi substanţe de reacţie (gaze, lichide). Alte modificări vizează pierderea de umiditate şi substanţe utile, dezvoltarea de medii cu elemente microbiene dăunătoare, dar şi folositoare (bacterii, mucegaiuri, ciuperci), admit realizatorii analizei citate.

Murăturile din comerţ au o valoare energetică per 100 grame care variază între 11 kcal şi 31 kcal. De asemenea, cantitatea de zahăr adăugat variază între 1,82 grame şi 15 grame pentru 100 de grame de produs.

Citeste continuarea pe gandul.info:

https://www.gandul.info/sanatate/muraturile-in-otet-din-comert-sunt-pline-de-aditivi-si-pot-cauza-cancer-gastric-17564872

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.