Capcana din coletele comandate online

Atenţie la cumpărăturile online, când vreţi o haină sau o pereche nouă de încălţăminte!

În ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane, care au comandat produse, aparent de firmă, s-au trezit cu falsuri, atunci când au deschis coletul. Nici nu este greu, să cazi în capcana comercianţilor virtuali, explică producătorii de articole vestimentare: preţurile practicate de magazinele online, se apropie de cele din magazinele cu produse originale, pentru a nu trezi vreo suspiciune.

Nu trece zi ca la frontieră să nu fie descoperit un TIR burduşit cu haine şi încălţăminte contrafăcute. Anul acesta deja a fost confiscata de trei ori mai multe produse falsificate decât anul trecut.

Produsele contrafăcute care ajung pe piețele din România sunt fabricate în China sau în Turcia. Ajung în ţara noastră fie pe mare, fie pe la granița cu Bulgaria.

Alexandra Popescu, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră: Sunt descoperite de către poliţiştii de frontieră ascunse în autocare, în calele acestora de obicei, în camioane sau autoutilitare. Posesorii bunurilor de cele mai multe ori declară faptul că nu cunoşeau faptul că bunurile sunt contrafăcute şi că le cumpărau pentru a le comercializa, pentru a le face cadou sau ei nu sunt adevăraţii posesori ai bunurilor.

În urmă cu două săptămâni, Garda de Coastă a descoperit un container plin cu încălţăminte contrafăcută din China, în valoare de 950.000 de lei. Toată marfa a fost confiscată. In ciuda eforturilor autoritatilor, sute de mii de articole trec neobservate şi ajung la vânzare.

Cel mai uşor, ele sunt comercializate pe internet – acolo unde clientul nu vede marfa înainte să o cumpere.

Citeste continuarea pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/capcana-din-coletele-comandate-online-1013146

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.