RABLA pentru electrocasnice: Cum să obţii VOUCHERE de 1.000 de lei pentru înlocuirea frigiderului şi a maşinii de spălat

Ministerul Mediul lansează, de la sfârşitul lunii octombrie, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, prin care românii vor primi vouchere de până la 1.000 de lei pentru a înlocui electrocasnicele vechi.

Pentru început, voucherele sunt disponibile pentru frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat.

”Aşa cum am promis, ghidul de finanţare a programului Rabla pentru electrocasnice a fost publicat. Este un program 100% nou, mult aşteptat de români. Prin intermediul acestuia, estimăm că vom înlocui peste 60.000 de echipamente vechi şi uzate cu unele noi, cu consum redus de energie şi prietenoase cu mediul”, a declarat Graţiela Gavrilescu viceprim-ministru şi ministrul mediului.

Astfel, potrivit proiectului, finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiţionat.

Ministerul Mediului a publicat, pe site-ul instituţiei, proiectul de Ordin de ministru pentru aprobarea ghidului de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic – Rabla pentru electrocasnice. Proiectul se află în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile, iar programul va începe după finalizarea perioadei de consultare publică.

Citeste mai multe detalii pe gandul.info:

https://www.gandul.info/financiar/programul-rabla-pentru-electrocasnice-intra-in-consultare-publica-17544321

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.