Cele mai frumoase locuri din România în care să admiri culorile toamnei

Fie că îți place sau nu, vara și-a luat rămas bun, iar toamna a intrat în drepturi cu nuanțele sale arămii.

Nu mai este demult o noutate faptul că țara noastră se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, așa că, în această toamnă îți recomandăm să descoperi aceste locuri, decorate în tonuri tomnatice. Dacă nu ai inspirație, îți prezentăm noi câteva dintre cele mai frumoase locuri din România, perfecte pentru o excursie de toamnă.

Munții Apuseni

Apusenii sunt oricând o destinație ideală pentru o excursie de weekend sau chiar o vacanță prelungită. Toamna, peisajele primesc mii de nuanțe arămii, iar aerul curat și răcoros sunt o adevărată desfătare. Pornește din Arieșeni și fă drumeții prin munții Bihorului. Vizitează Groapa Ruginoasă, Peștera Urșilor, Ghețarul Scărișoara, Cetățile Ponorului sau Peștera Meziad. Șoselele sunt suficient de bune încât să te plimbi la volan, iar traseele de drumeție sau pentru biciclete sunt de vis.

muntii apuseni

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Lacul Sf. Ana

Dacă îți dorești o excursie de toamnă la malul unei ape, îți recomandăm lacul Sf. Ana în apropiere de Tușnad. Acesta este singurul lac vulcanic din țara noastră și este înconjurat de o mulțime de legende. În funcție de vreme, poți să faci plimbări cu barca sau drumeții pe masivul Ciomatu din apropiere. În zona lacului se află și o mlaștină numită Tinovul Mohos unde te poți plimba pe trasee special amenajate.

lacul sfanta ana

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cheile Dobrogei

Ce spui de o plimbare cu mașina prin una dintre cele mai fascinante zone din România? Cheile Dobrogei, deși nu sunt o zonă foarte vastă, formează un peisaj interesat, numai bun pentru drumeții și plimbări cu mașina. Zona are aproximativ 2 kilometri lungime, așa că poate fi descoperită cu ușurință pe jos. Tot aici se poate vizita Peștera Sfântului Ioan Casian, precum și biserica cu același nume. De asemenea, în această rezervație vei găsi o mulțime de situri arheologice.

Cheile Dobrogei

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cluj-Napoca

Dacă preferi excursii mai… urbane, îți recomandăm Cluj-Napoca. Fie că ai mai vizitat sau nu acest oraș, cu siguranță vei descoperi ceva nou și deosebit aici. Pornește din Piața Unirii, unde se află minunata biserică gotică Sf. Mihail cu faimosul grup statuar Matei Corvin. Tot aici poți admira Muzeul de Artă găzduit în Palatul Banffi, precum și o mulțime de alte clădiri frumoase.

Dacă nu ești pasionat de arhitectură, îți recomandăm o plimbare prin Parcul Central sau o drumeție pe Cetățuie, două locuri perfecte în care să admiri culorile toamnei. Rătăcește-te pe aleile frumoase din jurul Pieței Muzeului, admiră Grădina Botanică și Parcul Etnografic Romulus Vuia, iar dacă îți mai rămâne timp vizitează și Bastionul Croitorilor și Observatorul Astronomic. Cu siguranță nu vei regreta!

Cluj-Napoca

Fotografie preluată de pe depositphotos.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Transalpina

Dacă ești pasionat de condus și plimbări la volan, nimic nu se compară cu un ”road trip” pe Transalpina. Nu degeaba i se spune ”drumul printre nori”. Atenție însă, în funcție de vreme, Transalpina se închide în noiembrie, așa că verifică această informație pe site-ul oficial, înainte de a porni la drum. Traseul ”principal” are 141 kilometri, pornește din localitatea Novaci, județul Gorj, și se termină în Săliște, județul Sibiu.

Vezi mai multe pe

https://upfit.one/ghid-fit-cele-mai-frumoase-locuri-din-romania-in-care-sa-admiri-culorile-toamnei

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.