Una dintre cele mai frumoase cetăți din România s-a redeschis

De la începutul lunii august, după un proces de restaurare care a durat cinci ani, cetatatea medievală Feldioara, din județul Brașov, s-a redeschis pentru turiști.

În primă fază, vizita se poate face de miercuri până duminică, între 10:00 și 18:00, iar în funcție de activitățile care vor avea loc în cetatea Feldioara, programul va fi actualizat.

Cetatea Feldioara datează din secolul al XIII-lea. Este considerată cea mai importantă fortăreață construită de cavalerii teutoni în Transilvania. Arhitectura păstrată până acum datează, în cea mai mare parte, din secolele XVI-XVII. Istoricii au identificat în interiorul cetății și o biserică din secolul al XV-lea.

„S-a ales ca moment de restaurare secolul al XVII-lea, când deja cetatea era tencuită. Nu s-a construit nimic în plus față de datele istorice pe care le aveam, iar unde nu mai aveam date exacte, cum este în cazul turnurilor, s-au făcut construcții pe structură de lemn în stil medieval.

De asemenea, s-a folosit foarte puțin ciment, iar cărămida este făcută la comandă la fabrica din Sighișoara pe modelul celei din care fuseseră ridicate zidurile cetății”, explica șeful de șantier Alexandru Stoica, pentru presa locală, în timpul lucrărilor.

Constructorii au căutat piatră la balastiere pe o rază de 100 de kilometri pentru a fi cât mai aproape de cea istorică. Drumul de strajă a fost construit din lemn de brad așa cum a fost cel inițial.

Lucrările de restaurare au vizat și reconstrucția unei fântâni adânci de 70 de metri și amenajarea unei zone de belvedere asupra Țării Bârsei, pe zidul de strajă. Pentru a se conserva zidăria veche s-au făcut mai multe lucrări de consolidare, printre care injectări și construirea de subziduri.

Mai multe detalii si video pe greatnews.ro:

Una dintre cele mai frumoase cetăți din România s-a redeschis

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.