Experţii analizează argumentele pro şi contra băuturilor răcoritoare cu îndulcitori

Băuturile răcoritoare cu îndulcitori, dietetice, care au în componenţă aspartam sau ştevie, ar putea fi înlocuitoare bune ale băuturilor cu zahăr sau juice-urilor, dar cercetătorii sunt încă nesiguri în privinţa efectelor acestora asupra sănătăţii pe termen lung, potrivit unui studiu realizat de American Heart Association Science Advisory, citat de Reuters.

În Statele Unite, 32% dintre băuturile consumate de adulţi şi 19% dintre cele consumate de copii în perioada 2007-2010 conţineau îndulcitori cu conţinut redus de calorii, conform datelor AHA Nutrition Committee.

„Am subliniat de ceva timp impactul negativ al băuturilor îndulcite cu zahăr, dar primim o mulţime de întrebări legate de îndulcitorii cu calorii reduse”, a afirmat Alice Lichtenstein, care conduce Cardiovascular Nutrition Laboratory la Tufts University, din Boston.

The American Heart Association recomandă până la 100 de calorii, sau 25 de grame, de zahăr adăugat pe zi, pentru femei, şi 150 de calorii, sau 37,5 grame, pe zi pentru bărbaţi. Aceste cantităţi sunt echivalente cu aproximativ 6, respectiv 9 linguriţe.

Copiii şi adolescenţii, cu vârste de 2-18 ani, ar trebui să consume sub 25 de grame pe zi, iar copiii mai mici de doi ani nu ar trebui să consume zahăr adăugat, noează autorii studiului.

O doză obişnuită de cola, de exemplu, conţine 39 de grame de zahăr.

Comisia a căutat dovezi legate de efectele consumului regulat de îndulcitori cu conţinut redus de calorii aprobaţi de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente – zaharină, aspartam, acesulfat-K, sucraloză, neotam şi advantam şi ştevie.

Citeste mai multe detalii pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/expertii-analizeaza-argumentele-pro-si-contra-bauturilor-racoritoare-cu-indulcitori-977973

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.