Temutul virus West Nile se extinde în țară

După atâtea ploi, încă o problemă… s-au înmulțit țânțarii, lucru îngrijorător în condițiile în care, iată, avem cazuri noi de virus West Nile… 18 anul acesta, două cele mai noi în Brăila…

Virusul West Nile face primele victime în Brăila. Este vorba despre două persoane care au ajuns la spital cu meningită, după ce au fost înţepate de ţânţari. Din fericire, victimele şi-au primit tratamentul la timp şi au prezentat o formă uşoară de boală şi nu au suferit complicații.

De vină pare să fie dezinsecţia precară a spaţiilor verzi din Brăila. Aşa se explică şi invazia de căpuşe din municipiu, care, numai anul acesta, a băgat în spital, peste 200 de oameni.

Amintim că, anul trecut, Brăila a ocupat locul al doilea la nivel naţional în ceea ce priveşte persoanele infectate cu virusul mortal, cu 17 cazuri, după Bucureşti, unde au fost 18.

Anul trecut opt oameni au murit în urma infecției cu virusul West Nile. Patru decese au fost înregistrate în Bucureşti şi câte unul în Buzău, Brăila, Olt şi Ialomiţa.

În anul 1996 România s-a confruntat cu cea mai severă epidemie de de meningită West Nile din Europa, boală dată de acest virus. Oficial s-au înregistrat atunci peste 300 de cazuri.

Virusul este transmis în special păsărilor, însă poate îmbolnăvi şi oamenii.

Pentru ca infecţia să se răspândească la om este suficientă o singură înţepătură a unui ţânţar deja infectat. În final, sistemul nervos al pacientului va avea de suferit. Se inflamează mai exact meningele, învelişul creierului. Dacă primeşte tratament în timp util, persoana infectată nu va rămâne cu niciun fel de sechele. În caz contrar, se poate ajunge chiar la deces. Cei mai vulnerabili sunt batrânii.

Citeste mai multe detalii  si vezi video pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/temutul-virus-west-nile-se-extinde-in-tara-974017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.