Apa de salcie-solutia bio pentru inradacinarea tuturor plantelor

Plantările în grădină nu iau aproape niciodată ”pauză” iar gospodarii au nevoie în permanență de soluții pentru ca plantele să facă rădăcini mai repede și să evite pagubele cu eventuale uscări. Apa se salcie este soluția ideală pentru înrădăcinarea plantelor iar prepararea ei se poate face ușor, în fiecare gospodărie cu ingrediente ieftine și la îndemâna oricui.

Apa de salcie este un excelent stimulent care în același timp întărește rădăcinile plantelor și oprește dezvoltarea bacteriilor prevenind o serie de boli.

Iată ce aveți nevoie pentru a prepara apa de salcie:

– Crenguțe de salcie;
– Apă;
– O oală pentru fiert;
– Recipiente, de preferat din sticlă, pentru depozitare.

Cum se prepară apa de salcie

Pentru a prepara apa de salcie se culeg crenguțe de salcie ce se rup în bucăți. Cu cât sunt mai mărunte cu atât preparatul care rezultă este mai eficient. Se pune apa la fiert – aveți nevoie de doi litri de apă la fiecare mână de crenguțe.

Bucățile de rămurele se pun într-un vas peste care se toarnă apă fiartă. Vasul se acoperă și se lasă câteva zile până capătă o culoare verzuie și substanțele active din ramurele de salcie au trecut în apă. Când ați obținut acest preparat, se filtrează soluția și se aruncă rămurelele. Crenguțele se pot stoarce înainte de a fi aruncate  pentru a folosi cât mai mult din substanțele active ale salciei.

Citeste mai multe detalii pe agrointel.ro:

APA DE SALCIE – soluția bio pentru ÎNRĂDĂCINAREA TUTUROR PLANTELOR. Cum se obține PREPARATUL NATURAL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.