Primul automobil din istoria omenirii are peste 500 de ani și e acum la București

Primul vehicul pe roți creat pentru a transporta oameni și bunuri este mult mai rudimentar decât cele din ziua de azi. Strămoșul automobilului a fost imaginat acum peste 500 de ani și poate fi văzut în cadrul unei expoziții gratuite, la București.

Mașinile, elicopterele, roboții, tancurile, submarinele, parașuta și alte minuni ale secolelor XIX-XX au fost imaginate cu multe veacuri înainte de revoluția tehnologică a omenirii. Toate sunt creațiile geniului lui Leonardo da Vinci, poate cea mai sclipitoare minte a Renașterii. Singura explicație pentru care toate acestea n-au fost folosite la scară largă la timpul lor este că omul mai trebuia să inventeze ceva pentru a le face fiabile.

În cazul automobilului, au fost nevoie de încă patru secole pentru ca această descoperire să fie cu adevărat utilă umanității, odată cu descoperirea rafinării petrolului. Primul vehicul pe roți capabil să se deplaseze din punctul A în punctul B, folosind forța mecanică, poate fi admirat în cadrul expoziției „Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu” din AFI Cotroceni. 

Nu mai puțin de 44 de exponate, realizate din lemn după schițele marelui inventator, sunt expuse în complexul comercial până la 15 septembrie 2018. Iată câteva descoperiri ale geniului Renașterii care ne sunt extrem de utile și azi!

Bicicleta

Cu mult timp înainte să devină un mijloc de transport rapid și ecologic și să fie asociată cu un stil de viață sănătos, bicicleta a fost imaginată de Leonardo da Vinci pentru deplasări ceva mai eficiente decât mersul pe jos. Exponatul de față este realizat după schițele descoperite în anii ’70 de cei care fuseseră însărcinați cu restaurarea lucrării lui Da Vinci, Codex Atlanticus. Însă, descoperirea este învăluită în mister, fiindcă cercetătorii nu au găsit mărturii directe care să conducă la concluzia că desenul reprezentând prima bicicletă i-ar aparține lui Leonardo da Vinci.

Vezi continuarea pe protv.ro:

http://www.protv.ro/stiri/primul-automobil-din-istoria-omenirii-are-peste-500-de-ani-si-e-acum-la-bucuresti.html 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.