O companie japoneză dorește să creeze, în 2019, prima ploaie artificială de meteoriți deasupra Terrei

Pentru a vedea o ploaie de meteoriți, trebuie să ne trezim în mijlocul nopții, să mergem în locuri departe de luminile orașului și să ne rugăm sa avem parte de un cer senin.

În curând, nu o să avem nevoie decât de bani pentru a vedea acest spectacol oferit de Univers. O firmă japoneză, numită Astro Live Experiences (ALE), susține că va lansa primul său satelit în 2019, care va crea ploi de meteoriți artificiali la cerere, pentru evenimente mari sau pentru capriciile celor mai bogați oameni de pe planetă.

Deși ALE nu a stabilit un preț specific pentru fiecare eveniment, BuzzFeed News sugerează că fiecare ploaie de meteoriți va costa câteva milioane de dolari.

Potrivit CNN, “meteorii” vor fi de fapt niște mici bile metalice care vor arde pe măsură ce vor intra în atmosfera terestră. Bilele, care vor avea un diametru de 2 cm, vor dezvolta, la arderea în atmosferă, culorile portocaliu, albastru sau verde.

Totuși, experții avertizează faptul ca o astfel de ploaie falsă de meteoriți ar putea amenința ceilalți sateliți aflați pe orbita terestră.

Citeste mai multe detalii pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/o-companie-japoneza-doreste-sa-creeze-in-2019-prima-ploaie-de-meteori-artificiali-deasupra-terrei/

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.