90 de zile fără permis pentru un live pe Facebook la volan

Şoferii care filmează sau fac live pe Facebook în timp ce conduc ar putea rămâne fără permis timp de 90 de zile. Sancţiunea este propusă de mai mulţi parlamentari după tragedia din Ungaria.

Nouă oameni au murit în urma unui accident rutier provocat de un şofer neatent la drum pentru era live pe Facebook. În acest moment cei care comit astfel de fapte se aleg doar cu o amendă. Numai anul trecut poliţiştii rutieri au dat peste 50.000 de sancţiuni pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil.

Mai mulţi parlamentari spun că astfel de şoferi ar trebui drastic sancţionaţi şi propun suspendarea dreptului a conduce pe o perioadă de 90 de zile

„În acest moment în legislaţia românească avem sancţiuni pentru cei care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc, însă am văzut în ultima vreme cum conducători auto, şoferi inconştienţi au generat accidente rutiere foarte grave, au dus la pierderea de vieţi omeneşti ca urmare a faptului că transmiteau live pe Facebook”, spune Petru Movilă, deputat PMP, iniţiatorul legii.

Pe un şofer melodia de la radio îl prinde atât de tare încât începe să se filmeze în timp ce dansează. Inconştient, ia ambele mâini de pe volan. Cu una ţine telefonul iar cu cealaltă îşi aranjează părul pentru a ieşi cât mai bine în film.

„Pe lângă faptul că ai o mână imobilizată, creierul tău nu se mai concentrează la activitatea de şofat, unde trebuie să fie atent. Creierul uman este făcut în aşa fel încât poate gestiona o singură activitate principală şi nişte activităţi secundare dar care devin reflexe, de exemplu să respiri, să clipeşti, chestii de genul ăsta”, explică Laurenţiu Mandu, trainer în condus defensiv.

Citeste mai mult pe jurnalulph.ro:

https://jurnalulph.ro/auto/41679-90-de-zile-fara-permis-pentru-un-live-pe-facebook-la-volan.html

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.