Mașina viitorului, testată în China: o combinație între motocicletă și automobil electric, cu aspect de… capsulă spațială! Are doar două roți dar nu se răstoarnă

Recent, în China, a fost supusă testării o mașină electrică greu de încadrat în vreo categorie de vehicule clasice.

Are un aspect similar cu unele vehicule pe care le-am putut vedea prin filmele SF. Îmbină designul unei motociclete cu caracteristicile unei mașini electrice, împrumutând și ceva din înfățișarea unei capsule spațiale. Vehiculul ar putea ajunge pe șosele în doi ani.

Impresionanta mașină este inspirată de către un concept prezentat de către Ford în 1961. Pentru respectivul autovehicul, produs cu decenii în urmă, se utilizau giroscoapele, pentru stabilizarea în timpul deplasării. De obicei, giroscoapele sunt dispozitive utilizate pentru asigurarea menținerii stabilității, la avioane sau submarine. Compania Beijing Lingyun Intelligent Technology plănuiește să scoată la vânzare primele astfel de vehicule, de tip „gyrocar”, în anul 2020.

Primele mașini pe două roți au apărut în urmă cu peste un veac, însă oamenii au preferat stabilitatea unui automobil pe patru roți ori viteza și manevrabilitatea unei motociclete. Totuși, acum, începe să se întrevadă un viitor și pentru vehiculele pe două roți de tip „gyrocar”. În vederea staționării, aceste mașini sunt prevăzute cu dispozitive de sprijin, similare cu acelea existente la motociclete. Aceste dispozitive se pliază automat, atunci când mașina se pune în mișcare.

Gyron, conceptul de „gyrocar” creat de către cei de la Ford, nu a fost pus niciodată în producție. Compartimentul pasagerilor avea aspectul unui cockpit de aeronavă iar aripioarele de la coadă aminteau de un avion cu reacție. Acum, un concept asemănător a fost elaborat în China iar vehiculul ar putea deveni disponibil, în următorii ani, pentru cumpărători.

Mai multe detalii si foto pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/masina-viitorului-testata-in-china-o-combinatie-intre-motocicleta-si-automobil-electric-cu-aspect-de-capsula-spatiala-are-doar-doua-roti-dar-nu-se-rastoarna/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.