Bateria care durează cinci ani și adezivul-plastelină, invenții premiate în Franța

Două invenţii remarcabile au fost premiate la salonul european de inventică desfăşurat în Franţa: bateriile care pot dura cinci ani în interiorul corpului uman şi adezivul modelabil care poate lipi aproape orice.

Evenimentul recompensează invenţiile care au avut un impact asupra nevoilor publicului, dar şi asupra cercetării ştiinţifice.

O inventatoare americană a prezentat la salonul desfăşurat în apropierea Parisului bateriile cu o durată de viaţă de 5 ani. Sunt folosite pentru defibrilatoarele care se montează în corpurile pacienţilor. Acestea au, acum, baterii care, în mod normal, se înlocuiesc anual, prin intervenţii chirurgicale.

„Ne-am asumat provocarea de a dezvolta o baterie care durează 5 ani şi e de 1 milion de ori mai puternică decât bateria stimulatorului cardiac. Am obţinut acest lucru printr-o serie de inovaţii, un nou material catodic, un electrolit mai puternic, un design nou al celulelor, care dau mai multă putere”, a explicat Esther Sans Takeuchi, inventatoarea americană.

O altă invenţie premiată a fost adezivul care poate susţine până la 400 de ori propria greutate şi care poate lipi aproape orice.

„Sugru e un adeziv modelabil şi are menirea să facă repararea mai uşoară pentru toată lumea.

Citeste mai multe detalii si vezi video pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/bateria-care-dureaza-cinci-ani-si-adezivul-plastelina-inventii-premiate-in-franta-943757

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.