Obiective turistice Craiova, Romania

Capitala Olteniei a inceput sa dea semne de revenire dupa sistematizarea care a avut loc in anii 1960. In acea perioada au fost demolate strazi intregi in numele progresului. Cu toate acestea, in prezent, un aer de speranta pluteste in aer, iar vizitatorii vor descoperi comori neasteptate in arhitectura fragmentata a orasului.

In Craiova de azi se afla ruinele stravechii resedinte a tribului geto-dac al Pelilor, Pelendava, inca din perioada 400-350 i.C. Aceasta a fost atestata documentar pentru prima oara pe Tabula Peutingeriana, o harta probabil din anul 225 d.C.

Orasul a devenit un puternic centru industrial incepand cu anii ’60. Atunci a inceput dezvoltarea industriei constructoare de masini si utilaje, de avioane, industria chimica, alimentara, usoara, a materialelor de constructii, industria electrotehnica, industria extractiva, industria energetica. Intre ele se pot enumera Electroputere Craiova, fabrica de avioane, cea de automobile sau Combinatul de la Isalnita.

Astazi, Craiova este un important centru economic si universitar-cultural, fiind un oras cu numeroase constructii vechi: biserici, case si palate boieresti sau alte constructii laice.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.