Beneficiile ridichilor asupra sanatatii

Ridichile sunt legume foarte bogate in vitamine (B1, B2, B3, B6, acid folic, C), minerale si oligoelemente (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, cupru, zinc, fluor), care le confera proprietati remineralizante si tonice, antirahitice, de stimulare a imunitatii si antiastenice.

De asemenea, ridichile stimuleaza pofta de mancare si regleaza tranzitul intestinal (sunt bune surse de fibre alimentare). Au efect drenor biliar si renal, antialergic, fluidizant al secretiilor bronsice datorita continutului bogat in substante active sulfurate. In plus, au actiune antiscorbutica si antirahitica (ridichea neagra) datorita continutului bogat in vitamina C si in iod.

Afectiuni tratatate cu ridichi
Ridichile se pot consuma ca atare, sub forma de salata proaspata, asezonata cu putin otet de mere, ulei de masline si verdeturi de primavara. Se poate folosi sucul de ridichi (rosii sau negre), deoarece are efect diuretic-depurativ, de detoxifiere a organismul, ajutand totodata la eliminarea calculilor biliari si renali. Se consuma aproximativ 20-50 ml dimineata, pe stomacul gol, timp de 3-4 saptamani.

In cazuri de litiaza biliara sau colica biliara se poate creste cantitatea consumata, pana la 100 ml suc proaspat. Pentru litiaza renala trebuie consumat zilnic un sfert pana la o jumatate de pahar suc de ridiche, dimineata pe stomacul gol, timp de 21 de zile.

Atentie! La anumite persoane, pulpa si sucul de ridiche pot provoca tulburari digestive (dureri, diaree). in prima faza este bine sa reduceti cantitatea administrata, dozele urmand a fi crescute progresiv. Daca tulburarile persista, se opreste tratamentul.

Citeste continuarea pe sanatatespirituala.ro:

https://www.sanatatespirituala.ro/beneficiile-ridichilor-asupra-sanatatii/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.