Elevii care termină liceul la țară vor intra pe locuri speciale la facultate

Locuri speciale la facultate pentru absolvenții liceelor de la țară. Absolvenții liceelor din mediul rural vor avea locuri speciale la facultățile din România.

Este pentru prima oară în istoria sistemului educațional din țara noastră când se ia o astfel de măsură.

”Este pentru prima dată în istorie când asigurăm pentru acești absolvenți o admitere separată de ceilalți, așa cum facem o admitere separată pentru etnicii români și pentru rromi. Aceștia practic au un anumit număr de locuri dedicate la fiecare universitate, proporțional cu numărul de locuri istoric atribuit și practic având o admitere separată, nu concurează decât între ei”, a spus Valentin Popa, ministrul Educației Naționale.

Rata de admitere la facultate a elevilor care au absolvit un liceu din mediul rural în 2017 a fost una foarte ridicată: 90%. Aproape 3.000 de tineri au absolvit cursurile liceelor de la țară anul trecut.

Ministrul Educației a precizat că programul nu se adresează absolvenților de clasa a XII-a care au domiciliul în mediul rural, ci celor care au finalizat un liceu de la țară.

Admiterea la facultate se va face pe locuri separate, însă examenele vor fi susținute de absolvenții liceelor din mediul rural în același timp cu ceilalți candidați.

Citeste mai multe detalii pe greatnews.ro:

Elevii care termină liceul la țară vor intra pe locuri speciale la facultate

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.