Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2018 începe pe 4 iunie

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel începe anul acesta în data de 4 iunie.

Acest post începe totdeauna în lunea de după Duminica Tuturor Sfinților, care pică în prima duminică după Rusalii. Din această cauză, durata acestui post este una variabilă.

Cunoscut în vechime ca Postul Cincizecimii, postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost atestat pentru prima dată în secolul al IV-lea în Constituțiile Apostolice.

La început era un post ținut doar în cercurile monahale, dar a fost adoptat foarte rapid și în rândurile credincioșilor.

Pentru a stabili foarte ușor durata acestui post se calculează zilele de la Înviere până la data de 3 mai. Câte zile sunt, atâtea are și postul.

În acest an postul este mai lung, având în vedere că Paştele s-a celebrat la începutul lunii aprilie.

În această perioadă este interzis consumul de lapte, carne, brânză sau ouă. În acest post, enoriașii care au greșit, trebuie să îi ceară iertare lui Dumnezeu pentru păcatele lor, să meargă la biserică mai des, dar să se și împace cu cei cărora le-au greșit.

Plăcerile trupești sunt interzise în această perioadă, la fel ca și certurile sau invidia. De asemenea, nu se fac nunți în acest post, ca și în cazul celorlalte perioade de postire de peste an.

Dacă sărbătoarea celor doi sinfti apostoli cade în zile de miercuri sau vineri se face dezlegare la pește, vin și ulei.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2018

Citeste continuarea pe huff.ro:

https://huff.ro/stil/postul-sfintilor-petru-si-pavel-2018-incepe-pe-4-iunie-iata-ce-sa-nu-faci-in-perioada-urmatoare-158367/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.